Fókuszban Hírek

Leonardo DiCaprio kapja a SAG Alapítvány díját

revenant1Az ötszörös Oscar-díjra jelölt Leonardo DiCaprio kapja a SAG (Screen Actors Guild) Alapítvány díját. A színész idén az Oscar-díjról való beszéd középpontjában állt Alejandro González Innaritu The Revenant című filmjében nyújtott jórészt néma – alakításáértadta hírül a Variety.

A SAG díj nem csak DiCaprio színészi pályafutásának dicséretét jelenti, hanem annak az emberbaráti tevékenységnek az elismerését is, amelyet a bioiverzitás megvédése, az óceánok és erdők megőrzése, a klimaváltozás megakadályozása érdekében a Leonardo DiCaprio Alapítvány elnökeként kifejtett.

Nagy megtiszteltetés számomra a SAG elismerése, azé az alapítványé, amely a színésztársaim támogatásáért éppoly sokat tett, mint a gyerekek művelődéséért. Büszkeséggel tölt el, hogy a 30. évébe lépő SAG Alapítványt a továbbiakban is támogathatom, és a jövőben is hozzájárulhatok örökségének gyarapításához – nyilatkozta Leonardo DiCaprio.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

Hirdetés