Hírek

Már tíz sztár van a Don’t Look Up gárdájában

lady bird

Mennyi sztár fér bele egy filmbe? Ha a Don’t Look Up alkotói azt tűzték ki célul, hogy minél több ismert nevet nyerjenek meg maguknak, tulajdonképpen egészen jól haladnak.

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Matthew Perry, Himesh Patel, Cate Blanchett, Ariane Grande, Kid Cudi, Rob Morgan csatlakozott eddig a Netflix filmjének stábjához: az Adam McKay rendezte Don’t Look Up gyönyörűen alakul.

A Deadline értesülései szerint DiCaprio miatt kellett várni idáig a bejelentéssel, ő ugyanis el szerette volna vállalni Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmjének főszerepét is, amivel kapcsolatban korábban már több hír is jelent meg az oldalon.

Adam McKay
Adam McKay

Most pedig úgy tűnik, hogy végre sikerült mindkettőnek helyet találni a színész zsúfolt naptárjában. DiCaprio láthatóan lavírozok a streaming szolgáltatók között, de ezek szerint végül megtalálta az ideális megoldást.

Scorsese filmje az Apple TV+ szolgáltatásában, a Don’t Look Up pedig a Netflixnél premierel majd. Ám ha a koronavírus-járvány okozta helyzet stabilizálódik, nagy eséllyel kerülhet majd be mind a két produkció a mozik vetítőtermeibe is.

Don’t Look Up története egyébként két csillagászról szól, akik egy pusztító aszteroida közeledtére akarják figyelmeztetni a világot, ami első pillantásra nem tűnik éppen egy vígjátéki alapnak.

A tudósok a felismerést követően egy médiakörút révén szeretnék figyelmeztetni az emberiséget a közelgő veszélyre. Kíváncsian várjuk, hogy a többek között A híres Ron Burgundy legendáját és a Nagy dobást jegyző McKay mit hoz ki ezzel a háttérrel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya