Hírek

Leonardo DiCaprio őrült szektavezért alakít

DiCaprio csak egyike a számos sztárnak McKay közelgő filmjében.

Leonardo DiCaprio lesz a főszereplője és producere a Jim Jones szektavezérről szóló filmnek (valószínűleg).

Az MGM stúdió filmet forgat Jim Jonesról, aki egy ítéletnapi szekta vezéreként több mint kilencszáz ember tömeges öngyilkosságát idézte elő 1978-ban; a karizmatikus, de őrült vezetőt valószínűleg Leonardo DiCaprio fogja alakítani és ő lesz az egyik producer is – írja a Deadline.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A megállapodás még nem végleges, DiCaprio a tárgyalások utolsó fordulójában tart a lap szerint. A filmet Scott Rosenberg írja. DiCaprio mellett Jennifer Davisson lesz a producer közös, Appian Way nevű produkciós cégükön keresztül.

Jones a „Peoples Temple” nevű szekta vezetője volt. Követőivel együtt Guyanába költözött és a földi szocializmus megteremtését hirdette; miközben magánbevallása szerint ateista volt, önmagát nyilvánosan többször is Istennek nevezte. A guyanai táborából kiszivárgó súlyos jogsértések hírére egy kongresszusi képviselő, Leo Ryan egy küldöttséget vezetett a helyszínre és ki is szabadított néhány távozni kívánó szerencsétlent, azonban mielőtt a gépe felszállhatott volna, a csoport tagjai lemészárolták a képviselőt és csapatát. Ezután Jones rávette több mint 900 követőjét, hogy méreg útján tömeges öngyilkosságot kövessenek el. Több mint háromszáz gyermek is volt közöttük. Jones tömeggyilkossága volt a legsúlyosabb hasonló eset az Egyesült Államok történetében.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.