Hírek

Leonardo DiCapriót jelölik Legjobb főszereplőnek, Brad Pittet Legjobb mellékszereplőnek

A Sony elindítja Ocar-kampányát: Leonardo DiCapriót választották a Legjobb főszereplő kategória esélyesének, míg Brad Pitt a Legjobb mellékszereplő lehet.

Széleskörű az egyetértés a filmes sajtóban: a Volt egyszer egy Hollywood két vezető színésze, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt olyan erős Oscar-esélyesek, hogy bárki más ebben a szezonban legfeljebb a „kihívó” státuszában mérkőzhet velük szemben. De melyikük esélyesebb? Indulnak-e egymás ellen, mondjuk mindketten a Legjobb férfi főszereplő kategóriában?

Mostantól tudjuk, hogy nem, mert a film stúdiója, a Sony „csak” a legjobb férfi mellékszereplő díjáért fogja indítani Brad Pittet – írja az Indiewire.

Pitt a negyedik Oscar-jelölését kapja mellékszereplőként, ha az Akadémia valóban beszavazza a versenybe (de efelől senkinek sincs kétsége, aki látta a filmet). Ami azt illeti, ő számít esélyesebbnek kettőjük közül: bár DiCaprio is Oscar-érdemeset alakít, Pitt egyenesen tündököl az odabentről jövő férfiasságban – no és DiCaprio nemrég már kapott Legjobb főszereplő Oscart, méghozzá elég zajosat, A visszatérőért.

Hasonlóan döntött a Sony az A Beautiful Day in the Neighborhood című film két esélyesével is: Matthew Rhyst főszereplőként, Tom Hankset mellékszereplőként fogják indítani az Oscar versenyen.

További nehéz döntések az iparágból: az A24 stúdió Robert Pattinsont nevezte meg főszereplőnek A világítótoronyért és Willem Dafoe-t mellékszereplőnek. A Netflix a The Two Popes című alkotásért a Ferenc pápát alakító Jonathan Pryce-t nevezi főszereplőnek, a Benedek pápát alakító Anthony Hopkinst mellékszereplőnek. És itt a Ford v Ferrari is (Fox/Disney): itt mindkét főszereplőt valóban a főszereplői kategóriában indítják, tehát Matt Damon és Christian Bale egymás ellen versenyezhet majd.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.