Hírek

Lerner Balázs nyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

Lerner Balázsnak ítélték oda idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Méditanácsa által támogatott Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, eddigi munkássága, valamint idei filmje, a Budapest Inferno – A Molnár János-barlang titka elismeréseként – közölték a fesztivál szervezői szombaton az MTI-vel.

A szombaton a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában tartott gálán huszonkét elismerést osztottak ki, a legjobb természetfilmnek járó elismerést Török Zoltán kapta, Lemmingy – A messzi észak aprócska ura című filmjéért. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb tudományos ismeretterjesztő film 2017-ben a David Attenborough – Fény a földön című film.

Természet- és Környezetvédelem témájában a legjobb televíziós produkciók kategóriában megosztott első helyet kapott két amerikai film, a Naledi: Egy bébi elefánt meséje és a Következmények kora, a legjobb rövidfilm kategóriában pedig A láthatatlan határ című belga-argentin alkotás nyerte el a legjobbnak járó díjat.

A legjobb útifilmnek 2017-ben Bárány Róbert, Molnár Gábor, Szekeres Zoltán alkotása, az OzoneUtazás – Tatárföld bizonyult.

A legjobb animációs film a Csodálatos természetünk – A közönséges kaméleon lett.

A Kárpát-medencei Filmszemle keretein belül 3 díjat adtak át, amelyeket az NMHH Médiatanácsa ajánlotta fel. A Kárpát-medencéről szóló filmek legjobbika természetfilm kategóriában Erik Balaz Élet a felhőkben című filmje. Dokumentumfilm kategóriában Balázs Gergely A Dunavirág Mentőakció című alkotása nyerte el az első helyezést.

Idén a legjobb film a Kárpát-medence kulturális értékeit bemutató kategóriában Sáfrány József Pásztorének című alkotása lett.

Szintén a gálán hirdették ki a Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat első helyezettjét, amelyet idén megosztva, két filmes is megkapott. Moraru Norbert és Becz Barnabás Álmos a következő filmje elkészítéséhez szakmai mentorálást és fejenként félmillió forintot kap.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com