Hírek

Visszatérhet még Austin Powers?

„Igen, bébi, igen!” – mondanák a rajongók, de a helyzet másképp fest. Mike Myers viszont szívesen játszaná el Austin Powerst és a többieket egy negyedik részben.

A Bohém rapszódiában alakított mellékszerepe kapcsán kérdezték Mike Myerst, és ilyenkor muszáj feltenni a kötelezőket – amit már 16 éve kérdeznek tőle. A kérdésre, hogy „lesz-e Austin Powers 4.?” azonban nem könnyű felelni. A ’60-as években lefagyasztott, majd korunkban felébresztett szexuálisan felajzott titkosügynök történetének folytatása sok mindentől függ.

Mindenképpen téma Myersnél egy lehetséges folytatás, ezt a korábbi filmek rendezőjével is beszélte. Jay Roach (Trumbo, A végsőkig) azonban folyton forgat, Myers pedig nem sokat színészkedik, legtöbb idejét három gyerekére fordítja.

„Találkoztunk, és elég jól állunk. Meglátjuk, mi lesz belőle.”

– nyilatkozta Myers, ami nem a legmagabiztosabb kijelentés. A kanadai komikus a 2008-as Love Guru című bukása óta ritkán látható filmekben, így az is kérdéses lenne, hogy egy Austin Powers 4. milyen fogadtatást kapna. Tény, hogy van egy kultstátusza, de több késői folytatás is belebukott a várakozás okozta elvárásokba.

Mike Myers mint Dr. Genya

Egy esetleges Austin Powers-folytatás magával hozná, hogy Myers hatvanhoz közelítve alakítsa a főszereplőt; ellenfelét, Dr. Genyát; a skót verőembert Dagi Dögöt és ki tudja, hány karaktert. Valakit azonban biztosan nem láthatunk az új filmben: az áprilisban elhunyt Verne Troyert, aki Kicsi Ént játszotta.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya