Hírek

Lesz-e Sherlock 5. évad?

Aki látta a 4. évadot, jogosan rágódhat azon, hogy vajon hogyan tovább – már ha egyáltalán van tovább. Visszatér-e Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a Baker Street 221B-be?

A DigitalSpy egy hosszas értekezésben taglalja, milyen esélyekkel indul az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének számító modern Sherlock Holmes-sorozat, a Sherlock 5. évada. Mi tagadás, a 4. évad (eléggé megosztó) fináléja le is zárta és nyitva is hagyta kicsit a dolgokat, úgyhogy a remény hal meg utoljára: a készítők és a szereplők egyelőre a folytatás felé húznak.

Noha eddig sem a hajlandóság vagy a kreativitás, és legkevésbé a feldolgozandó anyagmennyiség volt a kérdés, hiszen rajongók milliói imádják a showt, Cumberbatch világsztár lett a Sherlock révén, és egyébként a színész sokadik ágú felmenője, Sir Arthur Conan Doyle is megannyi eddig képernyőre nem vitt történettel ejtette rabul kora és a mai kor közönségét egyaránt. Mi állhat tehát a folytatás útjába? Természetesen paradox módon valahol a sorozat teljes sikere, ami a két színész teli naptárát eredményezi évekre előre.

Ahogy azt jól láthattuk az elmúlt évadok során is, mindre hosszú-hosszú hónapokat, éveket kellett várni, hogy végre össze lehessen hozni a forgatásokat, és ez a jövőben sem tűnik egyszerűbb dolognak. Mindennek ellenére tavaly Steven Moffat, a sorozat társírója azt nyilatkozta, nem tartja valószínűnek, hogy Sherlock örökre eltűnjön. Szerinte amíg kitart a közönség érdeklődése, addig tovább kell csinálniuk a munkát, hiszen valami igazán különlegeset alkothatnak.

Cumberbatch is hasonlóan bizalomkeltően nyilatkozott, miszerint a gondolat, hogy soha többet ne játssza el a detektívet, nagyon fájón érintené, sőt, Holmes idős kori megformálására is szívesen vállalkozna évek múltával. Sajnos az igaz, hogy a 4. évaddal egyelőre véget ér a sorozat, de a folytatástól sosem zárkóznak el.

Maradjunk azonban realisztikusak: a két színész jócskán be van táblázva, arról nem is beszélve, hogy a legmenőbb sztárok közé tartozva valószínűleg halmokban állnak a még el nem fogadott ajánlatok is. Benedict Cumberbatch két filmje (Thor: Ragnarök, A dzsungel könyve) jár az utómunkálatoknál, kettőt (The Current War, Avengers: Infinity War) forgatnak éppen, három pedig már be van jelentve (Rogue Male, Magik, How The Grinch Stole Christmas).

De Martin Freemant sem kell félteni, igaz, számára kicsit levegősebbnek tűnik egyelőre a következő év: két filmje (Cargo, Ghost Stories) tart az utómunkálatoknál, kettő (Official Secrets, Black Panther) pedig az előmunkálatok fázisában van.

Ezeket elnézve az biztos, hogy mindkét színész 2018-ig teljesen le van kötve, és akkor nem beszéltünk még a többi alkotásról, amelyekbe bármikor beléphetnek. Nem kérdés tehát, hogy ha jön is a Sherlock 5. évada – én személy szerint hajlok rá, hogy jönni fog – akkor is nagyon, nagyon sokat kell várnunk arra, hogyan is veszik fel a fonalat a kacifántos és drámai 4. évad záróepizódját követően. Addig se búsuljon senki, nézzétek az eddigi részeket és hallgassatok sok Sherlock-zenét!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com