Hírek

Lesz-e Sherlock 5. évad?

Aki látta a 4. évadot, jogosan rágódhat azon, hogy vajon hogyan tovább – már ha egyáltalán van tovább. Visszatér-e Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a Baker Street 221B-be?

A DigitalSpy egy hosszas értekezésben taglalja, milyen esélyekkel indul az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének számító modern Sherlock Holmes-sorozat, a Sherlock 5. évada. Mi tagadás, a 4. évad (eléggé megosztó) fináléja le is zárta és nyitva is hagyta kicsit a dolgokat, úgyhogy a remény hal meg utoljára: a készítők és a szereplők egyelőre a folytatás felé húznak.

Noha eddig sem a hajlandóság vagy a kreativitás, és legkevésbé a feldolgozandó anyagmennyiség volt a kérdés, hiszen rajongók milliói imádják a showt, Cumberbatch világsztár lett a Sherlock révén, és egyébként a színész sokadik ágú felmenője, Sir Arthur Conan Doyle is megannyi eddig képernyőre nem vitt történettel ejtette rabul kora és a mai kor közönségét egyaránt. Mi állhat tehát a folytatás útjába? Természetesen paradox módon valahol a sorozat teljes sikere, ami a két színész teli naptárát eredményezi évekre előre.

Ahogy azt jól láthattuk az elmúlt évadok során is, mindre hosszú-hosszú hónapokat, éveket kellett várni, hogy végre össze lehessen hozni a forgatásokat, és ez a jövőben sem tűnik egyszerűbb dolognak. Mindennek ellenére tavaly Steven Moffat, a sorozat társírója azt nyilatkozta, nem tartja valószínűnek, hogy Sherlock örökre eltűnjön. Szerinte amíg kitart a közönség érdeklődése, addig tovább kell csinálniuk a munkát, hiszen valami igazán különlegeset alkothatnak.

Cumberbatch is hasonlóan bizalomkeltően nyilatkozott, miszerint a gondolat, hogy soha többet ne játssza el a detektívet, nagyon fájón érintené, sőt, Holmes idős kori megformálására is szívesen vállalkozna évek múltával. Sajnos az igaz, hogy a 4. évaddal egyelőre véget ér a sorozat, de a folytatástól sosem zárkóznak el.

Maradjunk azonban realisztikusak: a két színész jócskán be van táblázva, arról nem is beszélve, hogy a legmenőbb sztárok közé tartozva valószínűleg halmokban állnak a még el nem fogadott ajánlatok is. Benedict Cumberbatch két filmje (Thor: Ragnarök, A dzsungel könyve) jár az utómunkálatoknál, kettőt (The Current War, Avengers: Infinity War) forgatnak éppen, három pedig már be van jelentve (Rogue Male, Magik, How The Grinch Stole Christmas).

De Martin Freemant sem kell félteni, igaz, számára kicsit levegősebbnek tűnik egyelőre a következő év: két filmje (Cargo, Ghost Stories) tart az utómunkálatoknál, kettő (Official Secrets, Black Panther) pedig az előmunkálatok fázisában van.

Ezeket elnézve az biztos, hogy mindkét színész 2018-ig teljesen le van kötve, és akkor nem beszéltünk még a többi alkotásról, amelyekbe bármikor beléphetnek. Nem kérdés tehát, hogy ha jön is a Sherlock 5. évada – én személy szerint hajlok rá, hogy jönni fog – akkor is nagyon, nagyon sokat kell várnunk arra, hogyan is veszik fel a fonalat a kacifántos és drámai 4. évad záróepizódját követően. Addig se búsuljon senki, nézzétek az eddigi részeket és hallgassatok sok Sherlock-zenét!

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya