Hírek

Liam Neesont hamarosan ismét akcióhősként láthatjuk

Liam Neeson hamarosan a Robert Lorenz rendezésében készülő The Minuteman című filmben tér vissza a filmvászonra – adta hírül a The Hollywood Reporter .  

Az eddigi tervek szerint a film forgatása szeptemberben kezdődik. Lorenz, aki korábban számos Clint Estwood-film producere volt, most társszerzőként a készülő film forgatókönyvét is jegyzi Danny Kravitzcal és Chris Charlesszal. Az akcióhősként visszatérő Liam Neeson a filmben egy leszerelt vietnami veteránt alakít, aki védelmébe vesz egy fiatal fiút, akit egy bűnbanda üldöz. A Voltage Pictures a Minuteman nemzetközi forgalmazási jogait a cannes-i filmfesztivál vásárán kínálja eladásra.

A Minuteman nagyon is jól jön most Neesonnak, akinek a közelmúltban magyarázkodnia kellett egy interjúban homályosan fogalmazott mondatáért, amiért is rasszistának bélyegezték. Többször is bocsánatot kért már azóta, ám még az is benne volt a pakliban, hogy ez a kijelentése kihat az idén 67. évét betöltő színész további pályafutására.

Elrabolva 3

Liam Neeson eddigi életében két nagy áttörés is kínálkozott. Az első 1990-ben következett be, amikor Sam Raimi rendező Darkman című mozijának főszerepét alakította, és az alkotás szakmai és közönségsikert aratott. Ennek ellenére Liam Neeson akkor mégis inkább a színpadot választotta és a Broadwayen debütált egy Eugene O’Neill darabban.

Ezek a színész legjobb filmjei szerintünk.

Pályafutásának másik nagy áttörése Steven Spielberg nevéhez fűződik, aki felkínálta neki Oskar Schindler szerepét, a Schindler listája (1993) című filmjében, amiért aztán Oscar-díj jelölést is kapott. Így hát Neeson egy csapásra sztár lett, s az utóbbi években olyan akciófilmekben láthattuk, mint az  Elrabolva-trilógia vagy a Dermesztő hajsza.

Avatar

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya