Hírek

Liam Neeson detektívként repít vissza a 30-as évekbe a Marlowe előzetesében

Los Angeles-i noir Liam Neesonnal? Bármikor! A Marlowe korrekt műfaji gyakorlatnak tűnik elismert alkotók részvételével.

A sorozatban készült akciófilmjei után krimi-noir főszereplőjeként láthatjuk Liam Neesont. A nemes egyszerűséggel Marlowe címet viselő film a 30-as évek végén, Los Angelesben játszódik, főhőse pedig nem más, mint Philip Marlowe, Raymond Chandler kultikus hard-boiled nyomozója.

A történet szerint a nyomozót arra bérelik fel, hogy találja meg egy örökösnő szeretőjét. Hamarosan azonban kiderül, hogy az eltűnt férfi mögött korrupciós hálózat húzódik, így ő is a város leggazdagabb és legveszélyesebb polgárainak célkeresztjébe kerül. Ismerősnek hangzik? Valóban láttunk már ilyet, a legismertebb referencia talán a Kínai negyed lehet, ám az előzetes alapján Neil Jordan (aki többek közt az Interjú a vámpírral, a Michael Collins és a Reggeli a Plútón rendezője) hangulatos hommage-t hozott össze egy letűnt kor és műfaj felé.

Liam Neeson Philip Marlowe-ja mellett Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ian Hart, Colm Meaney, Danny Huston és Alan Cumming is feltűnik. A forgatókönyvet William Monahan (egyebek mellett A tégla forgatókönyvírója) írta John Banville és Raymond Chandler művei alapján.

A Marlowe premierje ősszel volt a San Sebastian-i Filmfesztiválon. A film február 15-től látható az amerikai mozikban, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com