Hírek

Liam Neeson észak-ír szülővárosának díszpolgára lett

liam neesonDíszpolgári címmel tüntette ki hétfőn észak-ír szülővárosa, Ballymena Liam Neeson filmszínészt. A 60 esztendős hollywoodi sztárt sok száz ujjongó rajongó várta a városháza falain kívül – számolt be a BBC híroldala.

A ceremónián tekintélyes politikusok, köztük Ian Paisley volt észak-ír tartományi kormányfő és több tartományi miniszter is részt vett. Ballymena legfontosabb kitüntetését, a díszpolgári címet P.J. McAvoy polgármester adományozta a színésznek a városi tanács egyetértésével.

Az ünnepség előtt Neeson, a Schindler listája, a Michael Collins és a Batman: Kezdődik! sztárja kifejtette, hogy nagyra tartja díszpolgárságot, és hogy megtisztelve érzi magát.

Korábban csupán Ian Paisley, valamint az egykori rögbijátékos, Syd Millar és Sandy Spence volt polgármester részesült ebben a kitüntetésben.

Neeson díszpolgársága már 2000-ben is felmerült, ám akkor a Demokratikus Unionista Párt városi képviselői megtorpedózták az elismerést a színész egy nyilatkozatára hivatkozva, amelyben azt állította: ifjúsága idején „másodrendűnek” érezte magát katolikusként a főként protestáns városban. Neeson később írt egy levelet a városnak, amelyben hangsúlyozta: örökké büszke lesz arra, hogy Ballymenában nevelkedett, és továbbra is minden alkalmat megragad majd, hogy támogassa szülőhazáját.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya