Hírek

Liam Neeson visszatekint, Shia LaBeouf bekeményít – Előzetesek

Megérkezett a The Tax Collector első előzetese és a Made in Italy című dráma friss trailere. Előbbiben Shia LaBeouf keménykedik, utóbbiban Liam Neeson nosztalgiázik.

Made in Italy

Liam Neeson és a 11 éve elhunyt feleségétől, Natasha Richardsontól született fia, Micheál Richardson főszereplésével készült mozidarab számos önéletrajzi elemet tartalmaz.

James D’Arcy író-rendező alkotása egy szívmelegítő történet. A filmbeli apa és fia Toszkánában néznek szembe egymással és a múltjukkal, miközben megpróbálnak túladni egy kissé romos állapotú régi villán.

Robert, a bohém londoni művész (Neeson) és a vele eleddig szinte semmilyen kapcsolatban nem lévő fia, Jack (Richardson) a közös ügy érdekében kénytelen összefogni,

ugyanis a szebb napokat látott palota a két férfit összekötő híd, az ex-feleség és anya öröksége. A felújítási munkálatokat több bonyodalom is hátráltatja. A két férfi kapcsolatának bontakozását folyamatos összezördüléseik hátráltatják, és közös kiszemeltjük, a fiatal olasz szakácsnő, Natalia (Valeria Bilello) sem épp ügyeik előrehaladását segíti.

Miközben apa és fia a nehézségek ellenére gondosan visszaállítja a villát korábbi dicső állapotába, viszonyuk is javulásnak indul.

A Made in Italy digitális formátumban és a mozik egy részében augusztus 7-én debütál majd. Hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

The Tax Collector

Shia LaBeoufot a nagyközönség a Transformers óta ismeri. A kölyökképű színész később Indiana Jones utódjaként domborított A kristálykoponya királyságában. David Ayer legújabb filmjében, a The Tax Collectorban teljesen új oldalát mutatja. Betonkemény arcot, egy igazi nagymenő gengsztert alakít, kicsit fura körszakállal, porctalanított füllel és televarrt felsőtesttel.

A The Tax Collectort ugyanaz a David Ayer dirigálta, akit a méregerős Haraggal után kedveltek meg és a csapnivaló Suicide Squad – Öngyilkos osztag után gyűlöltek meg a legtöbben.

A szubjektív hangvételű történetben Shia LaBeouf egy Creeper nevű pénzbehajtót személyesít meg, segítője pedig David (Bobby Soto). A két keretlegény a Wizard nevű gengsztert szolgálja, akinek ősi ellenlábasa hazatér Mexikóból, hogy rendet tegyen. Creeper és David hirtelen egy tűzfészek kellős közepén találják magukat.

A forgatókönyvet Ayer írta, LaBeouf és Bobby Soto mellett kevésbé ismert, illetve feltörekvő neveket láthatunk majd a filmben. Ayer saját elmondása szerint szerzői önvallomásnak szánta művét, hisz a The Tax Collectorban azt a Los Angelest mutatja meg, amelyet ő tinédzserként és ifjú éveiben megtapasztalt.

A The Tax Collectort az USA-ban augusztus 7-én mutatják be, és VOD formátumban is ekkor tárják nyilvánosság elé.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com