Hírek

Liam Neesont cowboy-mesterlövészként láthatjuk a The Marksman előzetesében

Ismét akciófilmben láthatjuk a sztárt: ezúttal a mexikói drogkartellel száll szembe, pedig csak rosszkor volt rossz helyen.

Egy olyan évben, amikor minden borul, már az is megnyugtatólag tud hatni, ha legalább egy akciósztár marad a skatulyában. Liam Neeson nagyjából egy évtizede, az Elrabolva című filmmel váltott az akciófilmekre, és azóta stabilan szállít évente egy-két lövöldözős-bosszúfilmet (10 legjobb alakítását itt szedtük össze). A The Marksman tehát szinte menetrendszerűen érkezik.

Neeson ezúttal egy arizonai farmer szerepébe bújik, aki csak egyedüllétre vágyik hatalmas kiterjedésű sivatagi farmján. Csakhogy épp a tönk szélén áll, és rendőrnyomozó lánya is azért nyüstöli, hogy költözzön végre a városba, ahol nagyobb biztonságban és kényelemben élhetne. Az élete akkor fordul fel fenekestül, amikor véletlenül a tanúja lesz egy nő és fia illegális határátlépésének.

A családot pár perccel később egy mexikói drogkartellhez tartozó fegyveres csapat követi, akik megölik a nőt, a cowboy pedig tüzet nyit rájuk.

A férfi ugyanis korábban mesterlövészként szolgált az amerikai hadseregben. A kisfiú és a korosodó veterán innentől fogva csak egymásra számíthat menekülés közben.

A The Marksmanre nem kell sokáig várni: amerikai bemutatója január 21-én lesz. A rendező, Robert Lorenz korábban csak egy filmet dirigált, Az utolsó csavar c. sportfilmet, amelyben Clint Eastwood volt a főhős. A The Marksman nyomokban emlékeztet is az öreg legenda egyik kései alkotására, A csempészre – aki azt a filmet szerette, valószínűleg a The Marksmanben sem fog csalódni.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com