Hírek

Liam Neesont rendezi Antal Nimród

Csavaros thrillerrel érkezik Antal Nimród, aki ráadásul ezúttal Hollywood egyik legkedveltebb (akció)színészét rendezi. A magyar alkotó és Liam Neeson közös munkája lesz a Retribution – írja a Deadline.

Újabb hollywoodi A-listás sztárral dolgozik együtt Antal Nimród. A Kontrollal anno díjat nyert Cannes-ban, azóta pedig számos külföldi alkotás született már a kezei alatt.

Adrien Brody, Laurence Fishburne, Matt Dillon és Luke Wilson után most az Álomgyár egyik ügyeletes akciófigurája, Liam Neeson került sorra.

Antal és a színész egy sikeres spanyol thrillert forgatnak újra, amely a Féktelenül alapszituációját juttatja az ember eszébe. A történetben egy férfi kocsiútja során tudja csak meg, hogy egy bombát rejtettek az autójába. A merénylők pedig különböző feladatokat állítanak elé, ha élve ki akar kerülni a járműből. A élet-halál szituációban megzsarolt férfi pedig nincs egyedül: a családja is vele utazik.

A csavaros és feszült történet mindkét alkotóhoz szépen illeszkedik: Antal Nimród tökéletes választás a remake megrendezésére.

Akit a düh táplál – Antal Nimród Budapesten

Antal egyébként utoljára 2017-ben rendezett magyar nyelvű filmet, ez volt a számos díjat elhozó A Viszkis című krimi, amely Ambrus Attila életébe nyújtott betekintést. A rendező tavaly pedig két epizódját is megrendezte az M. Night Shyamalan nevével fémjelzett Servant című horror-thrillernek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Retribution mikor kerül elénk, de remélhetőleg a borzasztóan elfoglalt Liam Neeson is hamarosan időt tud majd szakítani a projektre.

A színész ugyanis csak idén három filmmel is jelentkezett, ebből kettő ráadásul nem a sajnos lassan megszokott tucat akció volt, hanem két drámai alkotás (Ordinary Love, Made in Italy). A jövőben pedig újabb 5 film vár rá az Antallal való kollaboráción túl is.

Olvasd el, szerintük melyek Liam Neeson legjobb alakításai!

Ebből három ugyan az átlagos akciófilmek csoportjába esik, jön azonban egy noir-szerű thriller, a Marlowe és egy politikával megfűszerezett dráma is, amely elkanyarodik az akció felé, de talán az alaptörténet miatt kiemelkedik majd a társai közül. Ez lesz a Charlie Johnson in the Flames.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés