Hírek

Paul Thomas Anderson is elkészíti saját Volt egyszer egy… Hollywoodját?

Megjelent az első előzetese a Licorice Pizza című filmnek, mely még idén debütál az amerikai mozikban. Paul Thomas Anderson egy romantikus történetbe ágyazott ’70-es évek korképpel érkezik.

A Licorice Pizza egyik sajátossága, hogy bár hatalmas sztárgárdával rendelkezik, ennek ellenére két újoncot tett az író-rendező a főszerepbe. A Vérző olaj és a Fantomszál rendezője, Paul Thomas Anderson a ’70-es évek Hollywoodjába kalauzolja a nézőket, ahol egy viszontagságos, épp kialakulóban (vagy ki nem alakulóban) lévő románcot helyez a középpontba. A hősöket a HAIM nevű zenei lánytrió egyik tagja, Alana Haim kelti életre, míg a fiút nem más, mint a rendező egyik kedvenc egykori színésze, Philip Seymour Hoffman gyermeke, Cooper Hoffman.

A San Fernando-völgyben játszódó Licorice Pizza várhatóan R-besorolású coming-of-age sztori lesz,

mind ehhez pedig hozzájön az a fajta igényesség, amit Anderson munkáitól már megszokhattunk. Visszatérünk arra a helyszínre, ahol az alkotó Boogie Nights című alkotása is játszódott, de emellett a Beépített hiba című krimi hangulata is helyet kap.

A feltörekvő Haim és Hoffman mellett Sean Penn, Benny Safdie, Maya Rudolph, Ben Stiller, John C. Reilly és Tom Waits megjelenésére is számítani lehet. Azonban a legizgalmasabb mellékszereplőnek Bradley Cooper tűnik: ő alakítja Jon Peterst, aki Barbra Streisand fodrászából vált gigafilmek producerévé. Többek közt neki köszönhetjük a ’89-es Batman, valamint a Wild Wild West finanszírozását is. Kevin Smith elmesélései alapján egy igazán őrült fickóról van szó.

A Licorice Pizza várhatóan az év végén kerül az amerikai mozikba. Pontos magyar premierről egyelőre nincs hír.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com