Hírek

A nagymamáját elvesztő kislány története miatt tértek vissza a nézők a mozikba Kínában

Egy kínai családi dráma, a Lighting up the Stars 31,8 millió dolláros nyitással a kínai box office élére került, ami nem kicsit meglendítette a június eleje óta zajló mozi-újranyitási folyamatot – olvashatjuk a Variety oldalán.

A Lighting up the Stars egy temetkezési vállalkozó (Zhu Yilong) és a nagymamáját elvesztő kislány (Yang Enyou) találkozásáról szól. A film írója és rendezője Jiangjiang Liu, akinek ez az első nagyjátékfilmje.

A kínai mozikasszák meredek zuhanást éltek meg március elejétől, amikor a COVID-fertőzések növekedése miatt Kína zéró tolerancia politikája életbe lépett. Egész városokat bezártak be, ezzel együtt a mozik is lehúzták a rolót. A Lighting Up the Stars premierjét áprilisra tervezték. Most, több mint két hónappal később, a mozik több mint 80%-a újra működik, és ez persze a boxoffice számokon is meglátszik.

A kínai filmforgalmazás sajátossága az úgynevezett nyári szezon, amely a kínai nyelvű filmek bemutatására van fenntartva. Tekintettel az idei év sajátosságaira, a drasztikus kimaradásra, kérdés, hogy idén is érvényesíti-e Kína ezt a kínai produkcióknak szentelt promóciós hagyományt. Akárhogy is alakul a kínai filmforgalmazás, a Lighting Up the Stars az előzetes alapján egy olyan filmnek tűnik, aminek érdemes feljegyezni a címét, és egy esetleges nemzetközi streaming forgalmazás esetén rákattintani.

A Lighting up the Stars film főszereplője Zhu Yilong főleg sorozatokból ismert, de játszott többek között a Guardian című misztikus sci-fiben is.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com