Hírek

Első önálló filmjén dolgozik Lilly Wachowski

Fotókredit: Christa Holka, 2018

A Mátrix alkotója, Lilly Wachowski ezúttal egy vígjátékot rendez, testvére nélkül. A film producerei közt a Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow is megjelenik.

Caleb Hearon, egy felfutóban lévő, 29 éves meleg humorista lesz a forgatókönyvírója és a főszereplője Lilly Wachowski legújabb filmjének. A Trash Mountain egy Chicagóban élő fiatal férfit követ, aki kényszeres gyűjtögető apja halála után visszatér szülővárosába, Missouriba. A film producerei közt Colin Trevorrow, a Jurassic World és a Henry könyve rendezője is megtalálható.

Lilly Wachowski számára ez lesz az első film, amelyet testvére nélkül rendez.

A páros első alkotása a Fülledtség című leszbikus thriller volt, mielőtt a Mátrixszal befutottak volna. Azóta olyan filmeket hoztak össze közösen, mint a Speed Racer, a Felhőatlasz vagy a Jupiter felemelkedése – nem is beszélve sorozatukról, amely a Nyolcadik érzék címet kapta. Lana Wachowski egyedül rendezte meg a Mátrix negyedik felvonását, így csak idő kérdése volt, hogy megtudjuk, mi lesz Lilly következő produkciója.

„Amikor Caleb Hearon barátom elküldte nekem a Trash Mountain szkriptjét, azonnal megragadtam a lehetőséget, hogy megrendezzem. Olyan gyönyörű, szomorú és vicces! A queer reprezentáció és az ilyen történetek létfontosságúak ebben az időszakban, amikor egyre inkább a perifériára szorulunk. Csodálatos íróink, Caleb és Ruby ragyogó fényt jelentenek ebben az átkozott sötétségben” – nyilatkozta a projekttel kapcsolatban a Collidernek Lilly Wachowski, aki maga is része az LMBTQ+ közösségnek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com