Hírek

Lily James a Mamma Mia! folytatásában

Lily James és Ansel Elgort a Nyomd, Bébim, nyomd! című filmben
Lily James és Ansel Elgort a Nyomd, Bébim, nyomd! című filmben

Lily James, a Nyomd, Bébi, nyomd! sztárja is szerepet kap a Mamma Mia! folytatásában. Mint arról beszámoltunk, jövő nyáron érkezik az ABBA slágerekből összegyúrt film folytatása.

Noha már sokaknak feltűnt a Hamupipőke címszereplőjeként, az igazi áttörést talán Edgar Wright idei őrülete, a Nyomd, Bébi, nyomd! hozta meg Lily James-nek. A 28 éves brit színésznő Debora szerepe után további felfelé ívelő pályában reménykedhet. Az idei év biopicje lehet a másik angol Wright (Joe Wright) Churchill-filmje, a Darkest Hour (A legsötétebb óra). Itt a miniszterelnök (Gary Oldman) személyi titkárát, Elizabeth Nelt alakítja, akinek főszerep jut ebben a filmben.

A The Hollywood Reporter szerdai beszámolója óta azonban már azt is tudjuk, hogy Lily James szerepet kap a 2008-as Mamma Mia! 10. évfordulójára időzített folytatásában is. A Mamma Mia: Here We Go Again flashbackjeiben a fiatal Donnát fogja játszani, vagyis Meryl Streep 40 évvel korábbi mását. (Legalábbis a valóságban ennyi van kettőjük között.)

A Mamma Mia! folytatására egyébként összeáll a 2008-as gárda. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Christine Baranski és Colin Firth egészen biztosan látható lesz a filmben, ahol az első részben nem hallott ABBA dalok is megszólalnak. Lily James egyébként már bizonyította énektehetségét: főszereplőként ő énekelte a Hamupipőke főcímdalát, a Dream Is a Wish Your Heart Makes-t.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya