Hírek

Lionel Richie dalaiból készít filmet a Disney

Újabb musicalbe fog a Disney: ezúttal Lionel Richie dalai kelnek életre a filmvásznon – írja a Variety.


Hirdetés

Kétség sem fér hozzá, hogy a Bohém rapszódia megint beindította a zenés életrajzi filmeket. Amelyek ugyan sosem hiányoztak teljesen a kortárs filmes kánonból, a számuk mintha megugrott volna az elmúlt években. Elkészült a Rocketman Elton Johnról, a Judy Judy Garlandról és érkezik egy David Bowie-film Johnny Flynnel a főszerepben (Stardust). Illetve filmet kap Aretha Franklin is Jennifer Hudson megformálásában, ez lesz a Respect.

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

A látható trend mellett azonban egy másik is fel-felüti a fejét Hollywoodban: ez pedig a zenés életművekre épülő vonal. Ebben igazán nagyot a Mamma Mia! robbantott 2008-ban, amikor az ABBA dalaira épülő színdarabot filmre ültették, de ugyanilyen elgondolásból született a Yesterday is, amely a The Beatles slágereit idézte fel. Most pedig Lionel Richie művein a sor.

A Disney égisze alatt készül egy musical, amely a 70 éves énekes-legenda saját pitchéből indult még januárban. Az All Night Long címen futó projekt ráadásul már forgatókönyvíróra is talált Pete Chiarelli személyében, aki a Kőgazdag ázsiaiak című brutális sikereket elért romkomot is írta.

Lionel Richie természetesen ott lesz a film producerei közt, amely egyelőre rendezőre és persze színészekre vár. A történetről se tudni még semmit, de az biztos, hogy nem lesz nehéz Richie bő 50 éves munkásságából olyan dalokat találni, amik összeraknak egy könnyed romantikus musicalt.

Persze a Disney egyéb zenés darabokkal is készül a közeljövőben, a szokásos élőszereplős adaptációdömpinget is leszámítva. Idén érkezik Peter Jackson The Beatles: Get Back című dokumentumfilmje; egy új animáció, a Soul Jamie Foxx főszereplésével; és a világhírű Hamilton Broadway musical is filmes feldolgozást kap a stúdiótól.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés