Hírek

Ő lesz az új Lisbeth Salander, a tetovált lány

Claire Foy

Lisbeth Salander karaktere A tetovált lány után ismét vászonra kerül. A hacker szerepére a The Crown című sorozatból érkezik színésznő.

Lisbeth Salander rémes emlékeit az eredeti svéd történetek után 9 és az amerikai remake után 7 évvel Claire Foy kelti életre. A 33 éves angol színésznő – akire a legtöbben talán a The Crown sorozatból, és az így kapott Golden Globe-díj és Emmy-jelölés miatt emlékeznek – játszhatja el a megrendszabályozhatatlan, vad és nagyon okos hackert a Millennium-sorozat újabb filmváltozatában.

Stieg Larsson és David Lagercrantz Millenniumja a skandináv krimiirodalom egyik legkedveltebb sorozata. A tetovált lány nagy sikere először Svédországban látott celluloid szalagot, akkor Noomi Rapace volt a főszereplő, hogy a későbbi amerikai remake-ben Rooney Marát rendezze David Fincher. Az eredeti svéd 2009-es megjelenésével nagyjából egy időben jött A lány, aki a tűzzel játszott és A kártyavár összedől (mindkettő szintén Noomi Rapace-szal). Stieg Larsson tehát kipipálva.

Az amerikai producerek azonban A tetovált lány utáni két regényt kihagyták, és rögtön a negyedik kötethez nyúltak, amelynek Ami nem öl meg a címe. Ebből svéd „eredeti” egyáltalán nem is készült.

Mivel a tervek szerint a jövő héten kezdődik a forgatás, már nagyon ideje volt, hogy döntsenek a főszereplőről: Claire Foy sok fordulós casting során nyerte el a lehetőséget Fede Alvarez rendezőtől, aki a Vaksötéttel hívta fel magára a világ figyelmét. Újabb független rendező tehát, aki rövid időn belül egy nagy stúdiótól kap lehetőséget.

A film a tervek szerint 2018 októberében kerül a mozikba.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com