Hírek

Lisbeth Salander visszatér a mozikba

rooney-mara-a-tetovalt-lany A 2011-es adaptációt követően a Sony Pictures ismét filmvászonra viszi a skandináv krimik leghíresebb női főszereplőjét, a különc, de zseniális Lisbeth Salandert. A film alapjául David Lagercrantz The Girl in the Spider’s Web című alkotása szolgál – írja az EntertainmentWeekly.

Stieg Larsson Millenium-trilógiája kétség kívül az egyik, ha nem a legsikeresebb skandináv krimi sorozat volt hazánkban, mely kultuszt teremtett és olvasók több tízezreit fordította az északi bűnözők és őket üldöző különc nyomozók történetei felé. Mára a könyvesboltokban külön blokkot foglalnak el a skandináv alkotások, melyek teljes joggal hívták és hívják a mai napig fel a filmkészítők figyelmét. Mozifilmek, tévéfilmek és sorozatok hada (A híd, Wallander, Nyomtalanul és Fácángyilkosok, Egy gyilkos ügy, Gyilkosság a parton, érkező Harry Hole film) kínálja azt az egyedi és megkapó élményt, mely bevezet minket egy sötétebb, komorabb, mocskosabb és romlottabb világba, ahol nincs éles határ jó és rossz között, ahol a törvény emberei is sokszor csak áldozatai a való életnek.

Az eredeti Millenium-trilógia hibátlan három részes (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől) adaptációját követően elkészült egy amerikai változata is az első könyvnek (A tetovált lány), melyben Rooney Mara és Daniel Craig kapta a főszerepet. A film hatalmas sikerét tekintve nem meglepő, hogy a stúdió lecsapott Lagercrantz botrányt övező folytatására, mely ismét összehozza Salandert és az oknyomozó újságíró, Mikael Blomkvistet. Kettejük legújabb története egy szövevényes cyberhálózat mélyére visz, kémekkel, virtuális harccal és a kormány korruptságával tetőzve.

Noomi Rapace a trilógia 2. részében
Noomi Rapace a trilógia 2. részében

Az újabb alkotásba azonban nem tér vissza se Mara, se Craig, se az előző filmet jegyző David Fincher. Lisbeth Salandernek felmerült Alicia Vikander, akit legutóbb az U.N.C.L.E. embere című Guy Ritchie kémfilmben és a kitűnő Ex Machina című sci-fiben láthattunk. A Sony azonban nem kívánta kommentálni a hírt, így a szerep még korán sem kelt el biztosan. Rendező egyelőre nincs a projekthez, de valószínűleg Steven Knight (Locke) írja majd a forgatókönyvet a meglévő könyv alapján.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com