Hírek

Liza, a rókatündér Bollywoodba megy

Ujj Mészáros Károly kifordított tündérmeséjét a keleti világ Hollywoodjában, Indiában dolgozzák fel. Liza szerepét a világ egyik legszexibb nője, Neha Sharma játssza majd.

Mindezt az India Today című portálnak nyilatkozva maga a főszereppel megbízott indiai színésznő, Neha Sharma tudatta a külvilággal. Liza szerepének képzeletbeli stafétáját az indiai sztár a mi remek Balsai Móninktól veszi át.

Sharma így vallott az eredeti műről: „Imádtam a magyar filmet, de amellett, hogy minél több inspirációt próbálok nyerni belőle, az a célom, hogy a sajátommá formáljam a karaktert. Rendkívül lelkes vagyok, és kíváncsian várom, mit szólnak majd a rajongóim, amikor meglátnak ebben a szerepben.

A filmben egyaránt van humor, szerelem, szexuális vágy és horror, és ez egy nagyon érdekes jövőbeli látványossággá teszi”

– mondta az Instagramon 15 millió követővel bíró művésznő.

A 32 éves Sharma Indiában rendkívül népszerű, ez idáig több mint 15 filmben szerepelt, 2014-ben az indiai FHM a világ hetedik legszexibb nőjének választotta meg.

A 2015-ös év hazai meglepetése, a Liza, a rókatündér rövid időn belül a második magyar siker film, amelyre felfigyelt valamelyik nagy külföldi gyártó. Néhány hónapja felreppent a hír ugyanis, hogy a Vészhelyzet Carter dokijaként ismertté vált  Noah Wyle vezetésével tévésorozat készül Till Attila Tiszta szívvel című alkotásából.

Ujj Mészáros Károly eredetijében a címszereplő folyamatosan bajt, pontosabban halált hoz a vele kikezdő férfiakra.

A véres tragédiák okozója pedig nem más, mint egy ősi japán démon.

A hírt a hazai sajtóban a Filmhu hozta le, akik rögtön hozzá is tették, hogy a jogok eladásáról szóló tárgyalások még nem zárultak le, nem teljes még a megegyezés. Ez azt is jelenti, hogy teljesen biztosra nem vehetjük a dolgot. De attól még nem kevésbé vagyunk büszkék.

Az indiai változat címe – ha minden a tervek szerint alakul – Aafat-e-Ishq lesz. A remake – természetesen – hindi nyelven forog majd, bemutatásának tervezett időpontját még nem hoztak nyilvánosságra. Az Afrat-e-Ishq című filmet Indrajit Nattoji rendezi, és a Zee Studios gyártja. A filmben szerepel még Ila Arun, Namit Das, Gautam Rode és Pravessh Rana. Ashima Avasthi, a gyártó Zee Studios Originals alelnöke és vezetője a filmet „a szeretet, a vágy, az intrika és a rejtély teljes érzelmi hullámvasútja”-ként írta le.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.