Hírek

Logan spinoff érkezik?

A film, ami Hugh Jackman Farkasának végét jelentette, talán Laura (X-23) bevezetője volt csupán: a Fox forgatókönyvet gyárt egy lehetséges spinoffhoz.

A Logan az év egyik legjobb filmje volt: varázslat; parádés és nagyon is érett finálé Rozsomák számára – írtuk kritikánkban. (Akkora volt a rajongói lelkesedés, hogy a film egy-két hónappal később még fekete-fehér verziót is kapott.)

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A 20th Century Fox stúdió és James Mangold rendező valóban nagyot gurított a szokatlan, noir hangvételű, minden szereplőjével kegyetlen szuperhős-filmmel: a hozzá képest habkönnyű Marvel-képregénymozi teljes ellentétét alkották meg vele, de még a korábbi X-Men filmek hangulatától is teljesen eltávolították.

A Fox most egy spinoffon dolgozik – írta meg a collider.com. A forgatókönyv Dafne Keen karakterére, az ifjú Laura (X-23) történetére koncentrál.

Laura, azaz az X-23 projekt a filmben Farkas klónozott lánya: az ő megmentése vezérli a film cselekményét. Ennek ellenére a forgatókönyv Laurát határozottan mellékszereplői térbe szánta – Dafne Keen alakítása viszont kiemelte a lányt a mellékszerepből és sok jelenetben

Hugh Jackman egyenrangú társává tette.

A The Hollywood Reporternek adott interjúban Mangold azt nyilatkozta:

Patty [Jenkins] sikere a Wonder Womannel megerősíti, hogy a stúdióknak kevésbé kell aggódniuk a női főszereplők miatt. Ahogy ezt egyre inkább felismerik, úgy adódik egyre több alkalom nekem, hogy azt mondjam: »Hiszen itt vagyunk mi egy női főszereplővel! Ez hihetetlen! No és mit kezdünk vele?«

A Logan masszív siker volt: 616 millió dollárt hozott világszerte – írja a Collider. A Fox máris Oscar-kampányt vezet érte. Nem meglepő tehát, hogy a stúdió folytatásokban és spinoffokban gondolkodik, de hiába gyanús mára minden franchise-teremtő hollywoodi szándék, ezúttal mi sem ráncoljuk a homlokunkat: a Logan egyedi hangvétele, kiváló minősége új színt hozott a szuperhős-sztorikba és ez a vonal csakis üdvözlendő, ha folytatódik.

És a 20th Century Fox nagyon is merészen gondolkodik mostanában: nemrég írtuk meg, hogy a stúdió horrorfilmeket keresztez az X-Mennel; a The New Mutants trilógia az X-Men egészen új generációjának ad teret és a horror különböző típusait vegyíti majd a szuperhős-zsánerrel.

Te milyen stílusú filmben látnád szívesen X-23-at? Legyen horror? Felnőttéválás-történet? Road movie X-Men módra, a Logan vége után játszódva? Eredettörténet? Írd meg kommentben!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés