Hírek

Londoni stúdiót nyit a Star Wars amerikai effektusműhelye

george lucasStúdiót nyit Londonban a Star Wars-filmeket gyártó Lucasfilm látványeffektus-műhelye, az Industrial Light and Magic (ILM).


A londoni leányvállalat 200 alkalmazottja a készülőben lévő új Star Wars-filmeken és egyéb Nagy-Britanniában gyártott produkciókon, köztük a Bosszúállók 2015-ben a mozikba kerülő folytatásán, az Avengers: Age of Ultron című akciófilmen dolgozik majd.

A Star Wars: VII. rész forgatása májusban kezdődik a Pinewood stúdióban J. J. Abrams rendező vezényletével. A produkció látványeffektusaiért Roger Guyett felel, aki korábban az Abrams rendezte Star Trek és Sötétségben – Star Trek filmjeinek effektusait is készítette. Guyett jegyezte csaknem tíz éve A Sith-ek bosszúja című Star Wars-epizódot is.

A Walt Disney Co. által 2012-ben 4 milliárd dollárért felvásárolt Lucasfilm Ltd. januárban Szingapúrban is megnyitotta új főhadiszállását, amely az űreposzra utalva a Sandcrawler (Homokjáró) becenevet kapta, és ugyancsak több száz fős stábbal működik.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya