Hírek

Lost Ollie: új Netflix sorozat a Kubo és a Pókverzum filmek alkotóitól

Kubo és a varázshúrok
Kubo és a varázshúrok

Shannon Tindle és Peter Ramsey közösen készítik a Netflix legújabb családi sorozatát, a Lost Ollie-t.

Shannon Tindle, a Kubo és a varázshúrok írója és karakterdizájnere, valamint Peter Ramsey, a Pókember: Irány a Pókverzum rendezője közös sorozatot készít a Netflix számára – írja a Deadline. A sorozat effektjeit az Industrial Light & Magic szállítja.

Ezzel a felállással nagyszerű képi világra számíthatunk, de ami ennél fontosabb, mindkét alkotó bebizonyította már, hogy különleges érzékük van a gyerekeknek és családoknak szóló filmekhez. A Pókverzum filmet az utóbbi évek legfantáziadúsabb és legeredetibb darabjai között tartják számon, a Kubo pedig talán az egész elmúlt évtized legjobb animációs filmje volt, de ha ilyen merész véleményre nem is vetemedünk, akkor is igaz, amit írtunk: „az utóbbi évek legértékesebb animációs műve (…) mert értelmes, gondolkodó, kérdező lénynek tartja kis nézőit; 8-9 éves kortól úgy érezheti magát a gyerek, mint akit (talán első ízben) komolyan vett egy mesefilm.

A Netflix családi sorozatai közé érkező Lost Ollie, azaz „Elveszett Ollie” élőszereplős alkotás lesz, négy darab 45 perces epizóddal. A sorozat William Joyce könyvének, az Ollie’s Odyssey-nek adaptációja: egy elveszett játék története, aki a vidéki világban keresi gazdáját, és egyúttal gazdája, a kisfiú története is, aki pedig egy barátot veszített el vele.

Mindannyiunknak volt egy ilyen játéka – egy bizalmas, egy védelmező, egy segítőtárs, egy legjobb barát” – mondta saját gyerekkorát idézve Teddy Biaselli, a Netflix családi sorozatainak felelőse. – „És amikor elveszítjük, az olyan, mintha magunk egy darabját veszítenénk el. A Lost Ollie egy valódi Odüsszeia két barátról, aki az újratalálkozásra vágyik minden olyan veszedelem közepette, amit a gyerekkor szembeállíthat velük.

Az adaptációs munkát Tindle vezeti, a rendező Ramsey lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com