Hírek

Low-budget horrort készít az Expedíció és az Ex Machina rendezője, Alex Garland

Noha egy ideig egy új sorozaton dolgozott Alex Garland, a kivételes sci-fijeiről ismert rendező végül lemondott a projektről. Helyette egy low-budget horrorral készül, aminek mi ugyanannyira örülünk.

Az Oscar-jelölt alkotó, Alex Garland korábban is megmutatta már, hogy az okos, csavaros és gyönyörűen látványos sci-fik mellett a horror elemeit is prímán használja, ha arról van szó. Emlékezzünk csak az Expedíció egyes körömlerágós jeleneteire, vagy arra, hogy Danny Boyle máig ünnepelt zombifilmjét, a 28 nappal későbbet Garland írta.

Az író-rendező most az Empire magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy írt egy low-budget horrort, ami az Egyesült Királyságban játszódik.

Pontos történetről egyelőre nem tudnunk, ahogy a projekt végső címe sincs még meg, de az alkotó korábbi munkásságát elnézve garantáltan ígéretes filmnek nézünk elébe. Maga Garland úgy fogalmazott, hogy nem tudja, mennyire reális a történet, de szinte minden darabjával így van: papíron nem tudja, hogy működnek-e majd, aztán valahogy mindig összeállnak.

A 2014-es Ex Machinaval berobbanó művész noha korábban is írt forgatókönyveket, az Alicia Vikander főszereplésével készült film volt az első rendezése. Azóta pedig az Expedíció mellett egy sorozattal is kijött már, ez volt a Devs.

Halálos titkok cégberkekben – Devs

Ha pedig az idei év nem úgy alakult volna, ahogy, akkor most egy újabb Garland-sorozatra várhatnánk, nem pedig egy horrorfilmre. A rendező ugyanis egy ideje dolgozott egy ötleten, amely a modern kori tüntetéseket járta volna körül. Amikor azonban Amerikát elöntötték a demonstrációk a Black Lives Matter mozgalommal kapcsolatban, rájött, hogy értelmetlenné vált a sorozat-ötlete. Ahogy ő fogalmaz, örül annak, hogy nem kellett végül elkészítenie az alkotást, amely épphogy arról szólna és azt ösztönözné, ami a való életben is megtörtént: hogy a tömegek kiálljanak a társadalmi kérdésekért.

De nem kell aggódnunk, a projekt elvetése után is marad még egy friss munka Alex Garland kezei között. A Halo című fantasy-akciófilm egy katonai tematikájú videójáték franchise adaptációja lesz, amely 2001 óta szórakoztatja a közönséget. A számítógépes játékok feldolgozása jó ideje nagyon fut már filmes berkekben, noha egyelőre több kevésbé sikeres alkotást kaptunk (pl. Assassin’s Creed, Warcraft: A kezdetek), mint sikereset (pl. The Witcher).

Adaptáció vagy abortáció? – Videojáték-filmek

Ha azonban valakitől tényleg érdemes várni egy munkát, az Garland, úgyhogy minden esély megvan rá, hogy a low-budget horrorja mellé igényes videójáték-filmet is kapjunk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com