Hírek

Luc Besson rendezőt is zaklatással vádolják

Egy fiatal színésznő vádolja Luc Besson francia forgatókönyvíró-rendezőt, aki állítólag a múlt héten tett erőszakos közeledést egy párizsi fogadáson – közölte francia forrásokra hivatkozva a Variety.

A névtelenséget kérő színésznő, aki eddig két filmben is együtt dolgozott a francia világsztárral, a rendőrségen tett feljelentést. Erről a Europe 1 TV csatorna számolt be először.

A színésznő elmondta a Varietynek, hogy az incidens, amit erőszakos szexuális támadásként írt le, május 10-én csütörtökön történt a belvárosi Bristol Hotelben, ahol egy fogadáson találkozott az Ötödik elem és a Leon, a profi rendezőjével.

Besson eddig nem lépett a nyilvánosság elé az ügyben, de ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfele mindennemű szexuális vádat visszautasít. A rendezőről eddig is keringtek ugyan pletykák, konkrét eset azonban eddig nem került nyilvánosságra. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy Franciaországban sokkal szigorúbban fellépnek a hamis rágalmazásokkal szemben. Könnyen lehet, hogy több áldozat is inkább a hallgatás mellett dönt.

Nemcsak Luc Besson, hanem cége is bajban lehet

Besson egyébként közben folyamatosan dolgozik. A Valerian és az ezer bolygó városa tavaly mérsékelt kritikai fogadtatás mellett szerzett 225 millió dollár bevételt világszerte. De ősszel jön újabb filmje, az Anna című krimi is, amiben Cillian Murphy, Luke Evans és Helen Mirren játssza a főbb szerepeket. Mindezek ellenére produkciós cége, az EuropaCorp nagyjából hogy 230 millió eurós adósságban szenved. Az év első felében Netflixszel megállapodásban gondolkodtak, az üzlet azonban a Variety beszámolója szerint egyelőre valószínűleg nem fog megköttetni.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu