Hírek

A MUBI szerezte meg Luca Guadagnino rövidfilmjének jogait

A MUBI nevű egészen egyedi streaming szolgáltató szerezte meg Luca Guadagnino The Staggering Girl című rövidfilmjének terjesztési jogait.

A Szólíts a neveden rendezőjének 35 perces drámája Francescát, egy olasz-amerikai írót követ nyomon, aki New Yorkból tér vissza Rómába idősödő anyját gondozni. A Cannes-ban debütált film főbb szerepeiben Julianne Moore, Mia Goth, KiKi Layne, Kyle MacLachlan, Marthe Keller és Alba Rohrwacher látható. Zenéjét az Oscar-díjas Ryuichi Sakamoto szerezte.

A filmben közreműködött Pierpaolo Piccioli, a Valentino kreatív direktora. A forgatókönyvet pedig a többek között 2017-es Feszültséget jegyző Michael Mitnick írta.

A MUBI, aminek ez az első globális terjesztési joga, egy egészen egyedi streaming platform, aminek elsősorban művészfilmekre és fesztiválkedvencekre koncentráló — egészen az 1930-as évekig visszanyúló — kínálata nagy mértékben különbözik a többi streaming szolgáltatásétól.

Az újdonságokat a platform óvatosan kezeli, egy új címet vezetnek be minden nap, az előfizetőknek pedig 30 napjuk van arra, hogy azt megtekintsék. A szolgáltató ajánlata országonként változó, mivel a terjesztési jogok filmenként változnak. 

A folyamatosan terjeszkedő MUBI nemrég Katemir Balagov számos pozitív kritikát kapott Beanpole című filmjének és Diao Yinan  The Wild Goose Lake neo noirjának jogait szerezte meg.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com