Hírek

Luca Guadagnino Valentinóval készít kisfilmet

A Szólíts a neveden és a Sóhajok rendezője, Luca Guadagnino (a képen) összeállt az olasz divatdiktátor Valentinóval, hogy Julianne Moore főszereplésével forgasson kisfilmet – olvastuk a Varietyn.

A 35 perces alkotás, mely nem a divatháznak készített reklám, egy nő életének különböző fejezeteit ábrázolja az anyjával való kapcsolatán keresztül. Természetesen a divat sem marad ki a történetből: a haute couture a cselekmény részét képezi majd. „Az volt az elképzelés, hogy egy kollekciót úgy használjunk, mintha irodalmi szöveg lenne. Cél, hogy a film szerepeljen egy fontos fesztivál programjában – nyilatkozta terveiről a rendező –, abban a reményben, hogy néhány országban moziban is bemutatják majd.”

A történet szerint Moore egy New Yorkban élő amerikai-olasz írónőt, Francescát alakítja majd, akinek vissza kell térnie Rómába, ahol találkozik anyjával. A cselekmény kettejük kapcsolatának fordulópontjaihoz kapcsolódik. A film érdekessége, hogy az összes férfi karaktert Kyle MacLachlan alakítja majd, míg a női szerepeket Marthe Keller, KiKi Layne, Mia Goth és Alba Rohrwacher játsszák.

Az egyelőre cím nélküli művészfilm zenéjét az Oscar-díjas Ryuichi Sakamoto jegyzi majd, a forgatókönyvét a Bakelit és a The Current War szerzője, Michael Mitnik írja. A kosztümöket Piccioli tervezi.

Guadagnino megidézte az interjúban, hogy számos rendező készített filmeket a divatvilág nagy ikonjaival – 1967-ben Luis Buñuel Yves Saint-Laurent-nal közösen alkotta meg A nap szépét, Takeshi Kitano pedig Yohji Yamamoto japán tervezővel együttműködésben készítette a Bábokat.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya