Hírek

Luca Guadagnino Valentinóval készít kisfilmet

A Szólíts a neveden és a Sóhajok rendezője, Luca Guadagnino (a képen) összeállt az olasz divatdiktátor Valentinóval, hogy Julianne Moore főszereplésével forgasson kisfilmet – olvastuk a Varietyn.

A 35 perces alkotás, mely nem a divatháznak készített reklám, egy nő életének különböző fejezeteit ábrázolja az anyjával való kapcsolatán keresztül. Természetesen a divat sem marad ki a történetből: a haute couture a cselekmény részét képezi majd. „Az volt az elképzelés, hogy egy kollekciót úgy használjunk, mintha irodalmi szöveg lenne. Cél, hogy a film szerepeljen egy fontos fesztivál programjában – nyilatkozta terveiről a rendező –, abban a reményben, hogy néhány országban moziban is bemutatják majd.”

A történet szerint Moore egy New Yorkban élő amerikai-olasz írónőt, Francescát alakítja majd, akinek vissza kell térnie Rómába, ahol találkozik anyjával. A cselekmény kettejük kapcsolatának fordulópontjaihoz kapcsolódik. A film érdekessége, hogy az összes férfi karaktert Kyle MacLachlan alakítja majd, míg a női szerepeket Marthe Keller, KiKi Layne, Mia Goth és Alba Rohrwacher játsszák.

Az egyelőre cím nélküli művészfilm zenéjét az Oscar-díjas Ryuichi Sakamoto jegyzi majd, a forgatókönyvét a Bakelit és a The Current War szerzője, Michael Mitnik írja. A kosztümöket Piccioli tervezi.

Guadagnino megidézte az interjúban, hogy számos rendező készített filmeket a divatvilág nagy ikonjaival – 1967-ben Luis Buñuel Yves Saint-Laurent-nal közösen alkotta meg A nap szépét, Takeshi Kitano pedig Yohji Yamamoto japán tervezővel együttműködésben készítette a Bábokat.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya