Hírek

Semmi köze a Beatleshöz – Lucy in the Sky előzetes

Megjelent Natalie Portman új sci-fijének, a Lucy in the Sky előzetese.

Natalie Portmant az Expedíció (Annihilation) után ismét sci-fiben láthatjuk. Ám ez a történet most ott kezdődik, ahol a legtöbb űrutazós sci-fi véget ér: Lucy hazatér az űrből. Így a Lucy in the Sky azt vizsgálja meg, milyen nehéz beilleszkednie a Földre visszatérő asztronautáknak. A film persze főleg Lucyra koncentrál majd, de a többi űrhajós ugyanúgy fontos szerepet játszanak majd a történetben. Őket John Hamm és többek között a Deadpool 2.-ből is ismert Zazie Beetz alakítják majd. Lucy férjét pedig Dan Stevens játssza.

A film címéről az emberek nagy részének valószínűleg a The Beatles ikonikus dala, a Lucy in the Sky with Diamonds jut eszébe.

Bár a két alkotásnak közvetlenül semmi köze nincs egymáshoz, annyi kapcsolatot azért fel lehet fedezni köztük, hogy mindkettő a látomásokra és víziókra épül. Ahogy a trailerből is egyértelműen látszik, Lucy egy idő után biztosan elveszti majd a kapcsolatát a valósággal. Az alkotók egyébként rá is játszanak erre az asszociációra, mivel az előzetes végén felcsendül néhány dallam John Lennon híres szerzeményéből.

A filmet az eddig sorozatokon edződött Noah Hawley rendezi. Stevens és ő korábban együtt dolgoztak a Légión, aminek Hawley volt a kreátora. A forgatókönyvet e sorozat egyik executive producere, Brian C. Brown és az eddig szériák vágójaként tevékenykedő Elliott Diguuseppi jegyzi. A sci-fi egyik producere egyébként Reese Witherspoon, aki visszalépett a főszereptől, hogy a Hatalmas kis hazugságok második évadára koncentráljon.

A premier dátuma még nem ismert, csak annyi biztos, hogy a Lucy in the Sky még idén mozikba kerül.

 

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya