Hírek

Lupita Nyong’o főszereplésével készít remake-et saját filmjéből John Woo

Lupita Nyong'o

Saját filmjét értelmezi újra John Woo! Majd’ 30 év után remake-et készít A bérgyilkos (The Killer) című rendezéséből, az egyik főszerepet pedig már meg is kapta Lupita Nyong’o – írja a Collider.

Az 1989-es A bérgyilkos című akció-thriller a mai napig a műfaj egyik nagy klasszikusának számít. Az író-rendező John Woo pedig úgy döntött, hogy itt az ideje egy remake-nek. Bármennyire is furcsán hathat, hogy egy rendező saját alkotását készíti el újra, ez azért korántsem egyedi a filmtörténetben: sokak szerint pedig egyenesen ez az egyetlen helyes útja egy remake-nek. Majd meglátjuk a végeredményt!

Az biztos, hogy Woo már ki is nézte Lupita Nyong’ót a film egyik főszerepére, a további szereplőkről azonban egyelőre nincsenek hírek. Az új alkotás forgatókönyvét is a rendező írja, a film pedig a Universal Pictures és az eOne égisze alatt születik majd meg.

A történet magától értetődően gyakorlatilag ugyanaz marad – egy bérgyilkos egy utolsó munkára készül, míg megpróbál megvédeni egy fiatal nőt, aki miatta lett vak –, de Woo szerint egy hatalmas csavarra számíthatnak a nézők. Azzal, hogy Nyong’o a főszereplő, máris megvan az első nagy változtatás, Woo is beállt a sorba: férfi főszereplőjét nőire cseréli. De hogy ezen felül is rejt-e magában meglepetéseket a remake, azt még nem tudni.

Egyelőre kitűzött premierdátum sincs, Woo jelenleg egy 8 részes alkotáson dolgozik, amely Hong Kong történelmét mutatja be. Tavaly pedig a Manhunt című filmet hozta el nekünk. Lupita Nyong’o sem lógatja éppenséggel a lábát mostanság. Idén már 2 filmben is láthatta őt a hazai közönség (Star Wars: Az utolsó Jedik, Fekete Párduc), a Little Monsters című zombis horror-vígjáték pedig szintén még 2018-ban mozikba kerül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya