Hírek

Lupita Nyong’o főszereplésével készít remake-et saját filmjéből John Woo

Lupita Nyong'o

Saját filmjét értelmezi újra John Woo! Majd’ 30 év után remake-et készít A bérgyilkos (The Killer) című rendezéséből, az egyik főszerepet pedig már meg is kapta Lupita Nyong’o – írja a Collider.

Az 1989-es A bérgyilkos című akció-thriller a mai napig a műfaj egyik nagy klasszikusának számít. Az író-rendező John Woo pedig úgy döntött, hogy itt az ideje egy remake-nek. Bármennyire is furcsán hathat, hogy egy rendező saját alkotását készíti el újra, ez azért korántsem egyedi a filmtörténetben: sokak szerint pedig egyenesen ez az egyetlen helyes útja egy remake-nek. Majd meglátjuk a végeredményt!

Az biztos, hogy Woo már ki is nézte Lupita Nyong’ót a film egyik főszerepére, a további szereplőkről azonban egyelőre nincsenek hírek. Az új alkotás forgatókönyvét is a rendező írja, a film pedig a Universal Pictures és az eOne égisze alatt születik majd meg.

A történet magától értetődően gyakorlatilag ugyanaz marad – egy bérgyilkos egy utolsó munkára készül, míg megpróbál megvédeni egy fiatal nőt, aki miatta lett vak –, de Woo szerint egy hatalmas csavarra számíthatnak a nézők. Azzal, hogy Nyong’o a főszereplő, máris megvan az első nagy változtatás, Woo is beállt a sorba: férfi főszereplőjét nőire cseréli. De hogy ezen felül is rejt-e magában meglepetéseket a remake, azt még nem tudni.

Egyelőre kitűzött premierdátum sincs, Woo jelenleg egy 8 részes alkotáson dolgozik, amely Hong Kong történelmét mutatja be. Tavaly pedig a Manhunt című filmet hozta el nekünk. Lupita Nyong’o sem lógatja éppenséggel a lábát mostanság. Idén már 2 filmben is láthatta őt a hazai közönség (Star Wars: Az utolsó Jedik, Fekete Párduc), a Little Monsters című zombis horror-vígjáték pedig szintén még 2018-ban mozikba kerül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com