Hírek

Lupita Nyong’o képeskönyvéből készít filmet a Netflix

Sulwe című gyerekkönyv adaptációja animációs musical lesz.

Az Oscar-díjas színésznő, Lupita Nyong’o gyerekkönyv-íróként is ismertté vált, miután 2019-ben meglehetős sikerrel megjelent Sulwe című képeskönyve: a könyv 1. helyet ért el a The New York Times bestseller-listáján. A könyvből most a Netflix forgat filmet – írja a Collider.

A mindössze 48 oldalas könyvből készülő adaptáció formája animációs musical lesz. Rendező, író és színészek még nem ismertek.

Nyong’o ezt mondta a könyvről: „A Sulwe története nagyon közel áll a szívemhez. Miközben felnőttem, kényelmetlenül éreztem magam a sötét bőrömben. Ritkán láttam magamhoz hasonlókat a felemelő könyvekben, magazinokban, vagy akár a tévében. Hosszú út volt, mire elérkeztem oda, hogy szeressem önmagamat. A Sulwe egy tükör a sötét bőrű gyerekek számára, egy ablak azoknak, akik talán nem ismerik a kolorizmust. Megértést és empátiát kínál, és arra hívja mindazokat, akik különbözőnek vagy láthatatlannak érzik magukat, hogy felismerjék saját elválaszthatatlan szépségüket és értéküket.

Nagyon izgatott vagyok, amiért animációs musical készül a könyvből, és reméljük, hogy világszerte arra serkenti majd a gyerekeket, hogy ünnepeljék saját különlegességüket” – mondta az író-színésznő.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com