Hírek

Lupita Nyong’o kisiskolásokat véd a zombiktól

A zombifilm még biztosan nem halott műfaj, de az látszik, hogy egyre többen próbálják valahogy új élettel megtölteni. A horrorvígjátékok sorát gyarapítja a Little Monsters, amelyet véres-brutális előzetesen is megtekinthetünk. Ebben Lupita Nyong’o egy csapat kisiskolást próbál megvédeni a zombiapokalipszistől.

A zombifilmek, habár reneszánszukat élik mostanság (vagy talán soha nem is haltak el igazán), kétségtelenül a kifáradás jeleit is mutatják. Míg a The Walking Dead és más társai az élőhalottak klasszikus, romerói vonulatát követik, addig számos kísérlet is készül arra, hogy a műfajon csavarjanak egyet. Az Eleven testek a tinifilmekkel keverte a zombikat, a Büszkeség és balítélet meg a zombik a kosztümös darabokkal, a Zombieland (amelynek a második része is hamarosan érkezik) vagy a Haláli hullák hajnala pedig a vígjátékokkal.

A Little Monsters az utóbbi kategóriába tartozik – komédiával hígítja a zombiapokalipszist. Témájában hasonló az Elijah Wood főszereplésével készült Cootieshoz, amelyet sem a kritikusok, sem a moziközönség nem fogadott kitörő örömmel. Ez a film is kisiskolásokra és néhány tanárra koncentrál, annyi különbséggel, hogy ezúttal a suli helyett egy tanulmányi kirándulás a helyszín.

A előzetes tanúsága szerint a filmben van még: húsevő zombik, sok káromkodás, halálos gitárforgatás, minigolf és egy Oscar-díjas Lupita Nyong’o. A 12 év rabszolgasággal hírnévbe emelkedő színésznő a Mi után egy újabb horrordarabban bizonyíthatja tehetségét. Most a gyerekek felügyelőtanárját alakítja, akinek az elsődleges az ő biztonságuk. Nem úgy a hozzá csatlakozó Alexander Englandnek és Josh Gadnek, akiket a túlélésnél is jobban izgat, hogy bevágódjanak a tanárnőnél.

A Little Monsterst a színész-rendező Abe Forsythe írta és dirigálta, akit rendezőként az Ausztrália bandái révén ismerhetünk. A film idén januárban a Sundance Filmfesztiválon debütált (ahogy azt a Cooties is tette öt éve), Amerikában október 8-tól láthatják a mozikban. Mivel a filmet a Hulu gyártotta, október 11-től digitálisan elérhető lesz a steaming platformon, november 15-én pedig európai mozikba is eljut.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com