Hírek

Stephen King regényt adaptál a népszerű angol rendezőnő

Lynne Ramsay

A Tom Gordon, segíts! egy fiatal lány pszichedelikus utazása, amit az író 1999-es regényéből jövő év elején forgatnak.

A többszörös BAFTA-győztes Lynne Ramsay ül a legújabb Stephen King regény, a Tom Gordon, segíts! filmes adaptációjának rendezői székébe, miután a Village Roadshow Pictures szerezte meg a megfilmesítés jogait – adta hírül a The Hollywood Reporter. A film producere Christine Romero, az ikonikus horror rendező, George A. Romero özvegye és Roy Lee lesz, aki az Az producere is volt.

A történet egy fiatal lányról, Trisha McFarlandről szól, aki eltűnik az erdőben, amikor anyjával és testvérével megy kirándulni. Napokon át egyre messzebb kerülve a civilizációtól, az éhség, a szomjúság és a kimerültség miatt egyre erősebb hallucinációi vannak, amelyekben képzelt barátjához és kedvenc baseballjátékosához, Tom Gordonhoz beszél. Mindeközben azt képzeli, egy természetfölötti szörnyű üldözi őt, akivel szemben az életéért kell küzdenie.

https://www.filmtekercs.hu/kritikak/a-posztmodern-taxisofor-sosem-voltal-itt

A történet forgatókönyvét a rendezővel közösen Christy Hall írta, akitől legutóbb a Netflix Ez így nem OK című sorozatát láthattuk. Ramsay ritkán készít filmet, akkor azonban emlékezetes. Legutóbb 2017-ben Joaquin Phoenixszel forgatta a Sosem voltál itt című Taxisofőr parafrázist, ami a cannes-i filmfesztiválon hétperces vastapsot kapott. Azelőtt 2011-ben a Beszélnünk kell Kevinről! rendezője volt, amiben Tilda Swinton alakítása volt emlékezetes. Két korábbi filmje a debütáló Patkányfogó és az Ellopott siker volt. A rendező korábban tagja volt már a cannes-i és a velencei zsűrinek is.

A forgatás a jövő év első felében indul.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés