Hírek

M. Night Shyamalan a sztárokat is lehozza az égről új filmjéhez

A főszereplőt a leghíresebb latin-amerikai színész, Gael García Bernal fogja eljátszani a kultfilmrendező új filmjében.

Miközben továbbra is nagy titkolózás övezi M. Night Shyamalan új filmtervének történetét, egyre többet lehet tudni a filmet készítő személyekről. A múlt hónapban szerződtették le Eliza Scanlent, Thomasin McKenzie-t, Alex Wolffot, júliusban pedig Vicy Krieps, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird és Ken Leung is csatlakozott a projekthez – értesült a Deadline. Most pedig már a főszereplő személye is megvan: Gael García Bernal.

A történetről eközben ismét szinte semmit nem lehet tudni, csak azt, hogy valamilyen misztikus témával foglalkozik majd.

Ez azonban alig szűkíti le a zsánert, hiszen M. Night Shyamalan majd minden filmje misztikus kissé. Ahogy azt tőle megszokhattuk, ezúttal is maga írja és rendezi a filmet, miközben a produceri feladatokat is ellátja – annak ellenére, hogy sokan tanácsolták neki az elmúlt évtizedben, ne kizárólag ő írja végre a forgatókönyvet. A direktor karrierje a milleniumi évek végén-tízes évek elején majd derékba tört, Az esemény, Az utolsó léghajlító és a Föld után mind-mind megbukott a nézőknél és a jegypénztáraknál. Később aztán A látogatással, majd méginkább a Széttörvével és az Üveggel valamelyest helyreállt a rendező renoméja.

Új tervéhez nem is volt nehéz szponzort találni, a Universal rögtön be is állt a kezdeményezés mögé. Sőt már a bemutató dátumát is kitűzték: 2021. július 23-ra, ami a mostani bizonytalan időkben meglepően bátor vállalás. Természetesen a forgatás még nem kezdődött el a tomboló járvány miatt, de a stáb reméli, ősszel már elkezdődhetnek a munkálatok. Amire már csak azért is szükség lenne, mert lassan elfogynak a dobozban lévő filmek, és se a mozik, se a sztreamingcsatornák, se a tévék nem tudnak már semmi újat mutatni a nézőiknek.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya