Hírek

Octavia Spencer nagyon ijesztő is tud lenni – Ma előzetes

A Ma egy pszichológiai horror-thriller, amelyben gyanútlan, bulizó gimnazisták kerülnek Octavia Spencer karmai közé.

A Ma egy csapat fiatalról szól, akik megismerkednek Sue Ann-nel, majd a szimpatikus nő felajánlja nekik, hogy bulizzanak a pincéjében. Furcsa szabályként – a horrorfilmek egyfajta kifordításaként – azonban a felsőbb szintekre tilos a belépés. Természetesen a szabályt megszegik, aminek következtében egyre furcsább dolgok történnek.

A csavarosnak és eredetinek látszó ban Octavia Spencer mellett többek közt Missi Pyle, Luke Evans, Juliette Lewis és Allison Janney is szerepel. A film producere Jason Blum a Blumhouse-tól (Tűnj el!, Boldog halálnapot!), a rendező pedig Tate Taylor (A lány a vonaton, A segítség).

A Ma május végén kerül az amerikai mozikba, így ez a nyár sem telik el borzongás nélkül.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya