Hírek

Ma indul a Magyar Mozgókép Fesztivál

A filmvetítések mellett változatos szakmai programokkal várja az érdeklődőket június 9-12 között a Magyar Mozgókép Fesztivál.

Több kerekasztal-beszélgetés is lesz: nagyító alá kerül a közép-európai mozi covid utáni helyzete, a magyar egyetemi képzés versenyképessége, a hazai stúdiófejlesztések, illetve a szervizipar helyzete. Idén is szakmai vitára invitálja a fesztivál a dokumentumfilmes alkotókat, és a FILMRE VELE! című pitch-verseny is visszatér.

Az Iskolapadból a kreatív iparba című beszélgetés során a négy meghatározó hazai egyetem képviselői ezeket a kérdéseket vitatják meg a Hangvillában, június 10-én 17:30-tól. A tervezett résztvevők: Fülöp József (MOME), Kiss Melinda (METU), Pálos György (ELTE) és Vecsernyés János (SZFE).

Június 11-én 16 órától a hazai stúdiófejlesztések kerülnek terítékre a Hangvillában. A stúdiók jelenlegi kihasználtságáról és a jövőbeli célokról a tervek szerint Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, Kondor Anna, az Astra Filmpark beruházási stratégiai tanácsadója és Taba Miklós, a Filmiroda igazgatója beszélgetnek.

A tavalyi Mozgókép Fesztiválhoz hasonlóan a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete idén is fórumot biztosít a legizgalmasabb szakmai és etikai kérdések megvitatásához. A téma: valóságos-e egy dokumentumfilm szereplője? A június 11-én 15:30-kor kezdődő kerekasztal beszélgetésen a veszprémi Expresszóban a rendezői felelősségvállalásról, a hitelességről és a szubjektivitásról lesz beszélgetés. A tervezett résztvevők: Kőrösi Máté, a Dívák rendező, Lajos Tamás, a Katinka producere, Oláh Kata, a Digitális nomádom rendezője és Papp Gábor Zsigmond, a Bereményi kalapja rendezője.

A nagy sikerre való tekintettel visszatér a FILMRE VELE! című program is, amelyben fiatal filmesek krimiket ajánlanak megfilmesítésre a FILMIO Fröccsteraszon június 10-én, pénteken 15 órától. Idén öt magyar bűnügyi történet és öt forgatókönyv-fejlesztő verseng, a tét: az NFI első körös fejlesztési támogatása. A résztvevők Bodzsár Márk, Goldberg Emília, Maruszki Balázs, Szőcs Petra és Szélesi Sándor.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!