Hírek

Ma kezdődik a Hét Domb Filmfesztivál Komlón

Fotó: hetdombfilmfesztival.hu

Ma kezdődik Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt több mint száz filmet vetítenek a baranyai városban.

A komlói mustra ikerfesztiválja a nemzetközi műveket bemutató Seven Hills International Filmfestival (SHIFF), amelyet Pécsett rendeznek szintén szeptember 3. és 9. között. A második alkalommal megrendezett fesztivál versenyprogramjába 60 alkotást válogattak be. A zsűri tagja Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Halmy György dokumentumfilm-rendező.

A kategóriák – dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb film és diákfilm – első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja 1 millió forint. A verseny eredményhirdetésére szeptember 8-án 14:00 órakor kerül sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, ahol a versenyzők és a közönség is megismerheti a zsűri döntését.

Az ingyenes vetítések mellett szakmai beszélgetések is várják a közönséget a versenyfilmek alkotóival pénteken és szombaton, de jelen lesz a pécsi Total Art műhely is, amely a rajzfilmgyártás alapjaira fogja tanítani a gyerekeket.

A komlói mustra ikerfesztiválja a nemzetközi műveket bemutató Seven Hills International Filmfestival (SHIFF), amelyet Pécsett rendeznek szintén mától vasárnapig.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com