Hírek

Ma kezdődik a Lengyel Filmtavasz

lengyel_filmtavasz_0424Budapesten a Művész mozi, Szombathelyen a Savaria Filmszínház ad otthont a ma kezdődő Lengyel Filmtavasznak, a május 14-ig tartó eseményen 9 nagyjátékfilmet és 6 rövidfilmet vetítenek.

Este a Film-remix című zene-film kollázzsal indul a sorozat, és levetítik a Heniek című fekete-fehér, film noir hangulatú alkotást is. Marcin Krzysztalowicz többszörösen díjazott filmjét, a Hajtóvadászatot a közönség szerdán láthatja.

Bemutatják Jan Jakub Kolski A Popielawy mozi története című alkotását, Andrzej Jakimowski legújabb filmjét, az Imagine-t, illetve Jerzy Domaradzki az Ötödik évszak című vígjátékát, amelynek főszereplője, Marian Dziedziel színész a vetítésre eljön Budapestre. Piotr Trzaskalski Apám biciklije című filmjének főszereplője a világhírű dzsesszzenész, Michal Urbaniak.

Két elsőfilmes rendezőnő filmjét is levetítik: Maria Sadowska Nőnap, illetve, Anna Wieczur-Bluszcz Légy focista mindhalálig című művét.

Idén a nagyjátékfilmek mellett hat rövidfilmet is bemutatnak. A 30 perc című programban négy lengyel és két magyar film lesz látható, köztük Lőrincz Nándor és Nagy Bálint 180/100, valamint Reisz Gábor Külalak című alkotása.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!