Hírek

Ma kezdődik a magyar filmfesztivál Los Angelesben

Szász János: A nagy füzetA nagy füzet című film vetítésével ma kezdődik a 15 játékfilmet és rövidfilmeket felvonultató 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle’s Royal filmszínházban.

A november 21-ig tartó fesztivált Halász János kulturális államtitkár nyitja meg, A nagy füzet című film vetítésére az alkotás rendezője, Szász János és az egyik főszereplő, Molnár Piroska személyesen is ellátogat.

A Bunyik Entertainment által szervezett programsorozat keretében november 15-től műsorra tűzik Bernáth Zsolt Sherlock Holmes nevében, Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim, Deák Krisztina Aglaja, Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című játékfilmjét, valamint a Nekem Budapest című szkeccsfilmet is. Magyarországhoz kapcsolódó külföldi filmek is láthatók lesznek, például a svájci Barbara Kulcsar Zu Zweit című alkotása.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró kapja, ebből az alkalomból vetítik a Berlinalén Arany Medvével kitüntetett Music Boksz – Zenedoboz (1989) című Costa-Gavras-filmet. A fesztivál a szintén magyar származású egykori hollywoodi filmcsillag, Béla Lugosi előtt is tiszteleg: a programot A fehér zombi (1932) című, Victor Halperin rendezésében készült horrorfilm is gazdagítja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com