Hírek

Ma kezdődik a miskolci CineFest

A Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában tizenkilenc alkotás szerepel, és ott lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második rendezése, a Napszállta

A Velencéből FIPRESCI-díjjal hazatérő Napszállta immár hivatalosan is a hazai Oscar-nevezett a következő gálára, melyet Magyarországon elsőként szeptember 15-én, Miskolcon tekinthet meg a publikum a versenyprogram részeként. A magyar filmek mezőnyéből szintén versenyez a CineFesten Szilágyi Zsófia Egy nap című drámája is, amelynek világpremierje Cannes-ban, az elsőfilmeseket versenyeztető Kritikusok Hetében volt. A fesztiválról szintén a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját zsebelte be.

Napszállta

A hivatalos program részeként debütál még a Cannes-ban ünnepelt dél-koreai Gyújtogatók (Burning), az egy snittben rögzített norvég Utoyo, július 22 (Utøya 22. juli) és Paul Dano első rendezése a Vadon (Wildlife) Jake Gyllenhaallal és Carey Mulligannel a főszerepben.

Látható lesz továbbá a CineFesten több idei cannes-i nagyágyú is, az idei Arany Pálma-díjas Bolti tolvajok (Shoplifters) mellett Spike Lee zsűri nagy díjas Csuklyások: BlackKklansmanje (BlackKklansman) és a török a Téli álom rendezőjének új filmje, a Vadkörtefa (Ahlat Agaci) első hazai vetítését is Miskolcon rendezik.

Az Arany Pálma-díjas Bolti tolvajok

A fesztivál játékfilmes nagyzsűrijének elnöke az európai film egyik legfontosabb alakjaként számon tartott Krzysztof Zanussi lengyel rendező lesz.

Magyarország legnagyobb filmes fesztiválját szeptember 14. és 23. között rendezik meg.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..