Hírek

Ma látható először a Király Gáborról szóló portréfilm, a Király 108 – Egy szürke nadrág legendája

A Király 108 – Egy szürke nadrág legendája című portréfilm ma este, 19.15-től látható először az M4 Sport csatornán. A legendás kapus nem csak címszereplője, de rendezője és producere is az alkotásnak.

A 108-szoros magyar válogatott kapusról szóló film 70 percben mutatja be a 26 éves legendás pályafutást. Az M4 Sporton szombaton 19.15-kor láthatják először a nézők a Király 108 – Egy szürke nadrág legendája című portréfilmet, amelynek rendezője és producere is a címszereplő, Király Gábor.

A legendás labdarúgóról szóló alkotást öt helyszínen mindössze egy év alatt forgatta le Király Gábor és stábja. A több, mint egy órás filmben harmincketten beszélnek a kapusról és életéről, köztük korábbi tanárai, csapattársai és edzői, így Lothar Matthäus, Dárdai Pál, Bernd Storck és Gera Zoltán is.

Ahogy Király Gábor fogalmaz egy friss M1-es interjúban: „Minden egyes pillanat, ami belekerült a filmbe, valamilyen szempontból emlékezetes a pályámban. Arra törekedtek az alkotók, hogy a közvélemény számára kevésbé ismert képeket is megmutassák. Nem akarom lelőni a poént, de vannak benne olyan jelenetek, amik még nekem is újak voltak. Nem is tudtam, hogy vannak ilyen felvételek rólam.

A Király 108 – Egy szürke nadrág legendája premierje egyébként ugyan véletlenül esik április 18-ra, de az ikonikus magyar kapus szívesen használja az időpontot arra, hogy a kereken négy éve elhunyt Szarka Zoltán szakmai és emberi oldalát méltassa.

Ahogy azt is elmondta, hogy bizonyos jól ismert momentumok kimaradtak a műből, amikre esetleg számít majd a közönség, de 26 évet nem lehet könnyen, átfogóan belesűríteni 70 percbe.

Bízom benne, hogy a film a közönségtől is kedvező fogadtatásra talál majd. Úgy érzem, kisajtoltam a maximumot a pályafutásomból. Az elején az volt a célom, hogy minél több mérkőzést játsszak, minél több mérkőzéstapasztalatom legyen, amit a jövőben a fiataloknak át tudok adni. Azt hiszem, hogy a 26 év alatti 882 mérkőzéssel ez sikerült.

A film előzetesét itt lehet megtekinteni, míg magát a teljes alkotást ma este 19.15-től az M4 Sport csatorna vetíti le. Az M1-es interjút egészében pedig a MédiaKlikk oldalán lehet visszanézni.

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés