Hírek

Ma tartják az Artmozik éjszakáját

inside-llewyn-davis-isaac-cat.jpg_width612Ma tartják a 3. Artmozik éjszakáját, amelynek keretében szombat hajnalig 34 aktuális és a közelmúltban bemutatott filmsikert vetítenek a fővárosi Toldi, Művész, Puskin, valamint a nemrég újranyitott Tabán moziban.

A repertoárt idén is a mozikban jelenleg is futó, illetve a korábban vetített sikerfilmek alkotják. A filmek között szerepel A nagy szépség, A Wall Street farkasa, a Halhatatlan szeretők és a magyar Viharsarok is.

Premier előtt vetítik a Csúnya, gonosz bácsik című izraeli thrillert, amelyben két férfi a törvényes határokat átlépve próbálja megtudni, mi történt egyikük brutálisan meggyilkolt kislányával. Az olykor fekete komédiába hajló filmet Quentin Tarantino 2013 legjobb filmjének nevezte. Szintén az országos bemutató előtt tekinthetik meg az éjszakázók Az ötödik kerék című olasz vígjátékot és a Dollár, kanna, szerelem című amerikai filmet.

A fesztivál látogatói láthatják elsőként a Coen-testvérek Cannes-ban 2013-ban díjazott filmjét, a Llewyn Davis világát, amely a hatvanas évekbeli New York-i művészlétbe vezeti be a nézőt.

A szervezők tájékoztatása szerint az előzetes tervekkel ellentétben nem vetítik a Grace – Monaco csillaga című életrajzi drámát.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés