Hírek

Ma van a hivatalos Hellboy nap

A legelső Hellboy képregény megjelenésének évfordulója alkalmából ma tartják a hivatalos Hellboy napot.

A mai napon ünneplik világszerte az első Hellboy képregény 25 éves születésnapját. 1994-ben, ezen a napon jelent meg a Dark Horse Comics gondozásában Mike Mignola képregénye, a Hellboy – A pusztítás magja (Hellboy: Seed of Destruction).

A sorozatkezdő kötetben Hellboy rejtélyes II. világháborús eredettörténete fonódik egybe ötven évvel későbbi folytatásával, amelyben Hellboy – állítólagos végzetére nemet mondva – szembeszáll megidézőjével, hogy a világvége beteljesítése helyett Abe Sapien, Liz Sherman, valamint Roger oldalán a Paranormális Kutató és Védelmi Hivatal ügynökeként folytassa áldásos tevékenységét.

A képregény egyébként már nálunk is elérhető a VadVirág Műhely gondozásában, sőt, azóta megjelent még 5 kötet, így jelenleg 6 Hellboy kötet olvasható. Érdekesség még, hogy az áprilisban érkező új Hellboy film alapjául a 6. kötet, A nagy vadászat szolgál.

Az alkotás egyébként korábbi két filmet követ majd, bár nem folytatásként, hanem önálló filmként kerül a mozikba Neil Marshall rendezése.

A főszerepben David Harbour, további szerepekben Milla Jovovich és Ian McShane látható. Az új Hellboy április 11-én kerül a mozikba. Addig nézzétek meg az előzetesét!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com