Hírek

Mad Max az űrben és a rappelő Rey – Star Wars hírmorzsák

Ahogy közeledik a Star Wars: Skywalker kora bemutatójának napja, egyre nagyobb töménységben lepik el a világhálót a valódi és a kreált hírek, fenntartandó, sőt, fokozandó a várakozást.

Mióta bedobták a (tényleg) utolsó(nak szánt) előzetest a köztudatba, a marketing gépezet és a vak véletlen folyamatosan a Disney kezére dolgozik, már-már a fokozhatatlanságig duzzasztva a hisztériát, amely egy újabb trilógia (és egy korszak) lezárását övezi.

Potyogtatják az információ darabkákat, megszólaltatnak egykori és mai szereplőket, kiderül (vagy nem) az elkészült film valódi hossza, ágy alatt felejtenek egy forgatókönyvet, stb.

Az egyik legfrissebb kavics, amit a még fodrozódó vízbe hajítottak, egy teljes filmjelenet, ami bizony tényleg a klasszikus Mad Max ráncfelvarrt változata, a Mad Max: A harag útja hangulatát idézi. Mindemellett egy cseppet emlékeztet A jedi visszatér Endor bolygón játszódó epizódjaira is. A fél perces filmrészlet egy meglepő fordulatot helyez a középpontba. Az Első Rend katonái természetesen egy újabb technikai vívmányukat vetik be az üldözés során.

J.J. Abrams rendező bizakodva tekint a bemutató elé, mondván  a stáb teljes erőbedobással és koncentrációval dolgozott végig, és minden eddiginél izgibb lett a végeredmény.

Kis színes a témában, hogy a Rey-t alakító Daisy Ridley Jimmy Fallon műsorában az eddigi 8 epizódot dalban mondja el, pontosabban elszövegeli, amolyan hip-hop lovag módjára, miközben a neves showman képekkel illusztrálja a sztár ékes szavait. Fenomenális előadás, A színésznő minden szava arany, és a zenei alap sem akármilyen!

Nyilvánvaló, hogy a hátralévő három hétben is el lesznek látva a rajongók csámcsogni valóval, de egyvalami biztos, december 19-én minden kiderül!

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés