Hírek

Madonna a saját életéről szóló filmet fogja rendezni

Madonna, 1987 (fotó: Wikipedia / Olavtenbroek)

A kortalan popdíva, Madonna abban a szerencsés helyzetben van, hogy saját maga rendezheti az életéről szóló filmet, sőt, Diablo Codyval közösen a forgatókönyvét is ő írja. A projektet a Universal gyártásában hozzák tető alá.

Úgy tűnik, Madonna a szerencse lánya, az élet minden területén. Példa nélküli kreatív lépésként a popikon egy olyan filmet rendez életéről és karrierjéről, mellyel a sztár közösségi oldalain gyakran viccelődtek az Oscar-díjas forgatókönyvíróval, Diablo Codyval közösen – írja a Variety.

A film a tervek szerint Madonna döbbenetes öt(!) évtizedes karrierjét követi majd,

érintve a számtalan zenetörténeti mérföldkövet, mindamellett pedig az énekesnő filmgyártás és színjátszás területén végzett munkásságát is figyelemmel kíséri, kezdve a New York nyomornegyedeiből való indulással.

Madonna szerepvállalása azért is szokatlan, mert a hírességek általában kreatív tanácsadóként és ügyvezető producerként vesznek részt a saját életüket, pályafutásukat feldolgozó filmek elkészítésében. Legutóbbi példák erre a díjesőben fürdő Bohém rapszódia és a Rocketman.

Az egyelőre cím nélküli film Donna Langley, a Szórakoztató Filmek Alkotócsoportjának elnöke és Amy Pascal producer óvó szárnyai alatt valósul meg. A produkció ütemterve még ismeretlen, mint ahogy a szereplők kiléte is.

„Szeretném átélhetővé tenni hihetetlen utazásomat, amelyet az életművészként, zenészként és táncosként, emberként tettem meg, próbálva utat törni ebben a világban” – fogalmazott Madonna.

„Ennek a filmnek a középpontjában mindig a zene áll majd. A zene tartott mozgásban, a művészet pedig életben.

Olyan sok el nem mondott és inspiráló történet van, és ki mondhatná el jobban, mint én. Elengedhetetlen, hogy megosszam életem hullámvasútjának állomásait az én hangomon, és ahogy én láttam.”

Langley Madonnát mint „legfőbb ikont, humanitáriust, művészt és lázadót” méltatta. Ahogy kifejtette: „A alkotóművészet egyedülálló adottságával, amely ugyanannyira hozzáférhető (és közérthető), mint amennyire feszegeti a határokat. Kultúránkat oly módon formálta, ahogy nagyon kevesen.” A film egyébként Madonna és Pascal újbóli egymásra találása lesz, miután 1992-ben közösen dolgoztak a Micsoda csapat! című filmen.

Evita - Madonna
Evita (1996)

A díva korábban két filmet rendezett már, a 2008-as Mocsok és bölcsesség című drámát, valamint a Golden Globe-díjas, 2011-es romantikus drámát, a W. E.-t. Színészi alakításai között szerepel a Kétségbeesve keresem Susant, a Dick Tracy és az 1996-os Evita. Utóbbiért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-ot.

Madonna zenei sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ő a történelem valaha legtöbb lemezt eladott női zenei előadója, 335 millió koronggal,

és minden idők legjobban kereső szóló turnés előadója. 2008-ban került be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, 658 díj jelölést és 225 elnyert zenei díjat számlál eddigi pályafutása.

Diablo Cody korábban Oscart nyert Jason Reitman Juno című filmjének eredeti forgatókönyvéért. Emellett ő írta a Jennifer teste és a Pszichoszingli szkriptjét is.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com