Hírek

Mads Mikkelsen és Matt Damon új filmjeivel az élen érkezik az idei CineFest

Az igazság bajnokai ismét összehozza Mads Mikkelsent és Anders Thomas Jensent

Összeállt a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál játékfilmes versenyszekciója, valamint a Kitekintő program is. Mads Mikkelsen és Matt Damon új alkotásai mellett fesztiváldíjas filmek és hazai munkák is szerepelnek majd Miskolcon.

A szeptember 10. és 18. között megrendezésre kerülő CineFest idén is izgalmas programmal várja a magyar és nemzetközi filmek szerelmeseit. A miskolci seregszemle verseny- és Kitekintő programja is bővelkedik fesztiváldíjas alkotásokban.

Többek között műsorra kerül a Stillwater, Matt Damon sokat éltetett alakításával, valamint Az igazság bajnokai is, amely ismét összehozza nekünk Mads Mikkelsent és Anders Thoman Jensent.

Damon egy Trump-szimpatizáns apát alakít Tom McCarthy művében, aki Franciaországba utazik, hogy meglátogassa lányát a börtönben. Noha a vád ellene gyilkosság, a lány váltig állítja, hogy ártatlan. A filmet hatalmas siker övezte a cannes-i világpremier után.

Az utóbbi páros sokadik alkalommal dolgozik közösen: korábban olyan filmeket láttunk tőlük, mint az Ádám almái, a Zöld hentesek vagy a Férfiak és csirkék. És noha új alkotásuk ezeknél komolyabbnak és komorabbnak ígérkezik, Az igazság bajnokai azért meg-megcsillantja Jensen fekete humorát is.

A bosszúálló Mads Mikkelsen és a lenyűgöző szakálla – Az igazság bajnokai előzetes

De a 17. CineFest elhozza nekünk a Tangerine rendezőjének új filmjét is. Azt akkor a 2010-es évtized egyik legjobbjának tartottuk, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy a Red Rocket hogyan szerepel majd. Sean Baker darabja egy ex-pornósztárról szól, aki nehezen illeszkedik be a texasi közegbe, miután elege lesz Hollywoodból.

Kicsit a témánál maradva érkezik még a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című film is, amely elhozta az Arany Medvét az idei Berlinaléról. Radu Jude munkája egy tanárnőről szól, akinek kettétöri karrierjét egy házi-pornó kiszivárgása.

Szintén a versenyprogramban láthatjuk majd Blerta Basholli rendező új művét, a Hive című drámát is a srebrenicai mészárlásról. A film Sundance-en elhozta a legjobb film-, a legjobb rendező- és a közönség díját is.

Persze a magyar alkotások sem maradhatnak ki a szórásból. Enyedi Ildikó új munkája, A feleségem története Miskolcon tartja a hazai premierjét. A Füst Milán adaptációban olyan sztárokkal dolgozott együtt a magyar rendező, mint Léa Seydoux és Louis Garrel. A nagyszabású kosztümös dráma most végre hozzánk is elér.

Emellett két magyar elsőfilm is versenyez majd a fesztiválon. Kis Hajni Külön falka, és Fazekas Máté Kilakoltatás című darabjaiért izgulhatunk majd.

Az idei CineFest egységes áron árulja majd a versenyprogram és a Kitekintő program kínálatát: minden filmre 400 forintért lehet jegyet váltani augusztus 24-től. További információkért keresd fel a fesztivál honlapját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com