Hírek

Mads Mikkelsen ittas tanárbácsit alakít A vadászat rendezőjének filmjében

A dogmamozgalom egyik alapítója, Thomas Vinterberg és Mads Mikkelsen A vadászat után ismét együtt dolgozhatnak.

Mikkelsen nem az egyetlen, aki A vadászat után újra Vinterberggel dolgozik – a stáb több tagja is visszatér egy új film erejéig. Tobias Lindholm forgatókönyvíró mellett Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe és Susse Wold színészek is megjelennek a Druk című alkotásban, melyet jelenleg Dániában forgatnak.

Thomas Vinterberg (balra) Mads Mikkelsennel (fotó: Le Parisien)

Vinterberg az említett film mellett leginkább a Születésnap című dogmafilmmel lett ismert, azóta pedig nemzetközi produkciókat is csinált a Távol a világ zajától és legutóbb a Kurszk képében.

Legújabb alkotásában újra hazai vizekre evez, és igazán kattant alapsztorit filmesít meg.

A Druk koncepciója, hogy egy csapat középiskolai tanár választ keres arra a hipotézisre, hogy tartós illuminált állapot alatt nyitottabbá válnak-e a világ különböző aspektusaira, kitárul-e az elméjük. A kísérlet során folyamatos mámorban tartják magukat, így mennek dolgozni az iskolába is.

Vinterberg már 2013-ban nyilatkozta a Screen Dailynek, hogy szeretné megfilmesíteni ezt az ötletet. A Druk 2020 őszén jelenhet meg a dán mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya