Hírek

Mads Mikkelsen kipróbálja, milyen az élet állandóan becsípve – Another Round előzetes

Ismét közös filmet hozott el nekünk Mads Mikkelsen és A vadászatot is rendező Thomas Vinterberg. Az Another Roundban ráadásul olyan tanárt alakít a dán színész, aki szinte állandóan részeg. Előzetes.


Hirdetés

Éppen, hogy kihirdették az idei cannes-i versenyfilmek listáját, amelyen ott szerepel Thomas Vinterberg legújabb alkotása, máris itt a film előzetese is. A vadászat kapcsán hét éve már együtt dolgozott Vinterberg és Mads Mikkelsen, most pedig az Another Round (eredeti címen Druk) hozta újfent össze a két alkotót.

A film történetében négy tanár elhatározza egy komoly pszichológiai írás alapján, hogy amolyan szociális kísérlet keretein belül azzal próbálják kicsit feldobni és általánosan javítani az életüket, hogy állandóan bizonyos alkohol szint felett maradnak. Ez persze eleinte napi pár pohár bor vagy sör, ami azonban hamar komoly italozásba fordul. Főleg, mikor eldöntik, itt az ideje az adag emelésének. Ha az ember megindul a lejtőn…

A főszerepben Mads Mikkelsen mellett Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe és Magnus Millang állnak. A forgatókönyvön Vinterberg Tobias Lindholmmal dolgozott közösen, a film pedig a Denmark’s Zentropa Entertainment égisze alatt készült el.

Nemzetközi forgalmazója egyelőre nincs az alkotásnak, erre is jó lett volna Cannes. De a fesztiválon beválogatott versenyfilmek így is hirdethetik magukat a Cannes 2020 címkével, és nagy valószínűséggel egy későbbi, de még idei filmfesztiválon láthatjuk majd a beválogatott alkotásokat. A várakozást pedig megkönnyíti, vagy éppen megnehezíti az Another Round előzetese, amely alapján eleinte könnyedebb és humorosabb, majd komoly drámába forduló filmnek nézünk elébe Mads Mikkelsen tőle megszokott profizmusával. Csak végeztetek nézed a két szervezet

Ugyan az IMDb egyelőre szeptemberre teszi a film dán bemutatóját, a koronavírus miatt nyilván semmi sincs kőbe vésve idén. Ugyan a hazai mozik is megnyithatnak június 2. hetétől, ki tudja azonban, mit hoz az ősz. Egyszer azért reméljük, hogy hozzánk is eljut az Another Round.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés