Hírek

Mads Mikkelsen is szerepet kap a Chaos Walking-filmben

Mads Mikkelsen is szerepet kap a Patrick Ness Chaos Walking-trilógiája nyomán készülő filmben. A dán színész hollywoodi források szerint Tom Holland és Daisy Ridley mellett játszik majd a disztópiában, amelynek forgatása még a nyáron elkezdődik Kanadában.


A filmet a Lionsgate Filmstúdió számára Doug Liman rendezi, producerei Allison Shearmur, Doug Davison és Erwin Stoff. A forgatókönyvet az amerikai-brit író Chaos Walking – Kés a zajban című regénye nyomán Charlie Kaufman, Lindsey Beers, John Lee Hancock és Gary Spinelli írja – számolt be róla a Variety.com.

A regény a Chaos Walking-trilógia első köteteként jelent meg 2008-ban, a könyvek magyar kiadása a Vivandra kiadó gondozásában látott napvilágot.

A Kés a zajban disztópikus világban játszódik, ahol mindenki folyamatosan hallja a többiek gondolatait. A regény főhőse egy csak férfiak lakta városban élő egyedüli fiú (Tom Holland), aki véletlenül nyomára bukkan egy titoknak, ami miatt kutyájával együtt menekülni kényszerül. Az üldözőkkel a nyomában belebotlik egy furcsa, csöndes lányba (Daisy Ridley). Kalandjaik során lassan feltárul előtte az elhallgatott igazság, rájön, hogy korábbi élete csupa hazugságra épült, és megtudja, ki is ő valójában.

A Lionsgate 2019 tavaszára tervezi a produkció bemutatását. A felvételek hamarosan elkezdődnek Montrealban. Mikkelsennek Prentissváros gátlástalan polgármesterének szerepét szánták.

A dán színész legutóbb Galen Ersót alakította a Zsivány Egyes című Star Wars-filmeben. A televízióban pedig a Hannibal sorozat címszerepét játszotta.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.