Hírek

Maffiafeleségek? Maffiavezérek! – The Kitchen előzetes

Mit tesznek az elnyomott maffiafeleségek, ha a férjeik a hidegen csücsülnek? Hát átveszik az üzletet! Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish megmutatják, hogy a nőknek is helyük van egy gengszterfilmben: The Kitchen előzetes.

Újabb képregényes feldolgozás érkezik idén nyáron, a formula azonban korántsem a megszokott. A DC Vertigo sorozatot ülteti képernyőre a Warner Bros., amely erős női karaktereket állít a központba, és a gengszter műfaja felé is jócskán nyit.

A The Kitchen története a ’70-es évek végén kezdődik a Hell’s Kitchenben. A mára sokaknak inkább a Gordon Ramsay főzős műsorához köthető név New York egyik negyedét jelzi, amely 30-40 éve az egyik legnagyobb maffiabirodalom központja volt. Leginkább az ír-amerikai alvilág fejesei uralták a környéket. Innen ered a képregény és most a készülő film címe is, amely már hivatalos plakátot is kapott.

A film három maffiafeleségről szól, akik miután férjeiket lekapcsolta az FBI, átveszik az üzletet. A hangsúly teljesen komoly, az előzetes alapján egy vérbeli gengszterfilmet látunk majd, csak éppen női főszereplőkkel. Ráadásul nem is akármilyen tálalásban: Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish alakítják az erőskezű és kegyetlen vezéreket, akik megunják, hogy a konyhában a helyük.

Mellettük találjuk még Domhnall Gleesont, James Badge Dale-t, Brian d’Arcy Jamest, Margo Martindale-t, Commont és Wayne Duvallt.

A The Kitchen forgatókönyvét az eredeti képregények alapján az az Andrea Berloff írja majd, aki a rendezői székben is helyet foglal. Ez lesz egyébként a legelső filmje rendezőként. Íróként már korábban is bizonyított: a Straight Outta Compton, Az utolsó emberig és az Álmatlanság írói csapatának is tagja volt.

https://www.youtube.com/watch?v=UvDR6dA50YA

A The Kitchen augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, magyar forgalmazásában egyelőre csak reménykedünk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com