Hírek

Maffiafeleségek? Maffiavezérek! – The Kitchen előzetes

Mit tesznek az elnyomott maffiafeleségek, ha a férjeik a hidegen csücsülnek? Hát átveszik az üzletet! Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish megmutatják, hogy a nőknek is helyük van egy gengszterfilmben: The Kitchen előzetes.

Újabb képregényes feldolgozás érkezik idén nyáron, a formula azonban korántsem a megszokott. A DC Vertigo sorozatot ülteti képernyőre a Warner Bros., amely erős női karaktereket állít a központba, és a gengszter műfaja felé is jócskán nyit.

A The Kitchen története a ’70-es évek végén kezdődik a Hell’s Kitchenben. A mára sokaknak inkább a Gordon Ramsay főzős műsorához köthető név New York egyik negyedét jelzi, amely 30-40 éve az egyik legnagyobb maffiabirodalom központja volt. Leginkább az ír-amerikai alvilág fejesei uralták a környéket. Innen ered a képregény és most a készülő film címe is, amely már hivatalos plakátot is kapott.

A film három maffiafeleségről szól, akik miután férjeiket lekapcsolta az FBI, átveszik az üzletet. A hangsúly teljesen komoly, az előzetes alapján egy vérbeli gengszterfilmet látunk majd, csak éppen női főszereplőkkel. Ráadásul nem is akármilyen tálalásban: Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish alakítják az erőskezű és kegyetlen vezéreket, akik megunják, hogy a konyhában a helyük.

Mellettük találjuk még Domhnall Gleesont, James Badge Dale-t, Brian d’Arcy Jamest, Margo Martindale-t, Commont és Wayne Duvallt.

A The Kitchen forgatókönyvét az eredeti képregények alapján az az Andrea Berloff írja majd, aki a rendezői székben is helyet foglal. Ez lesz egyébként a legelső filmje rendezőként. Íróként már korábban is bizonyított: a Straight Outta Compton, Az utolsó emberig és az Álmatlanság írói csapatának is tagja volt.

https://www.youtube.com/watch?v=UvDR6dA50YA

A The Kitchen augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, magyar forgalmazásában egyelőre csak reménykedünk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya